Aktuellt

Räddningspaket för vården ger Jönköpings län 280 miljoner extra

Aktuellt Vänsterpartiet föreslår en stor satsning för vården.

Regionrådet Mikael Ekvall (V). Arkivbild

Vänsterpartiets förslag innebär ett tillskott på 8 miljarder till regionerna. För Region Jönköpings län innebär det 280 miljoner extra redan i år! Det är något som Vänsterpartiets regionråd Mikael Ekvall menar skulle gjort en enormt stor skillnad. Med detta tillskott skulle regionen exempelvis kunna storsatsa på akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov, rusta upp vårdcentralerna på landsbygden och kompetensförstärka samt satsa på Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset.

– Vi har en sjukvård som är hårt ansträngd och vi måste få till mer statliga medel. Det är tydligt att SD och regeringen prioriterar skattesänkningar före välfärden och det betalar sjuka och vårdanställda priset för, säger Mikael Ekvall.

– För Region Jönköpings län skulle Vänsterpartiets budgetförslag förändra förutsättningarna för sjukvården i grunden, menar Mikael Ekvall. Med stärkta statsbidrag och minskad detaljstyrning skulle det kunna satsas ordentligt på fler anställda och bättre arbetsvillkor.

– Det är tydligt att vi i vänstern står på sjukvårdens sida. Det finns inte några genvägar om vi vill ha en fungerande sjukvård. Det krävs fler anställda och de behöver en bättre arbetsmiljö och det är inte gratis, säger Mikael Ekvall.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *