Aktuellt

Listan: Dessa kan vinna Årets unga ledande kvinna 2021

Aktuellt För sjunde året i rad ska Årets unga ledande kvinna utses. Av 125 nominerade har 20 nya ledarförebilder, födda mellan 1986 och 2000, tagit plats på listan. Den 3 mars presenteras vinnarna i två olika kategorier på en digital prisceremoni.

Här är de 20 kvinnor som tar plats på listan Årets unga ledande kvinna 2021. Bild: Day Fotografi

– Det är fantastiskt roligt att synliggöra den enorma kompetens som finns bland regionens ledande kvinnor. Årets lista visar även på en större mångfald än vi sett tidigare på listan. Det är tydligt att vårt hårda arbete med att nå ut till fler branscher och organisationer ger effekt, och det känns extra roligt, säger Linda Pålsson affärsutvecklare på Science Park Jönköpings län och en av projektledarna. 

En lista på 125 nominerade har till slut blivit 20 personer som nu tar plats på den prestigefyllda listan Årets unga ledande kvinna. Sedan 2019 drivs projektet av Science Park tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län. Nana Björnberg, kommunikatör på Handelskammaren och projektledare för Årets unga ledande kvinna, är nöjd med urvalet: 

Listan är inte bara en otrolig källa för valberedningar och rekryterare när de söker kandidater, experter eller föreläsare. Det är en lista med kompetenta ledarförebilder som också inspirerar potentiella framtida ledare i Jönköpings län.  

Bred representation från hela Jönköpings län 

Årets lista visar på en stor bredd och innehåller personer från såväl organisationer och föreningar som offentlig och privat verksamhet. På listan ser vi bland andra flera vd:ar och grundare inom näringslivet, en styrelsemedlem inom Funktionsrättsrörelsen och Jönköping Qom Ut, en ungdomsledare inom kyrkan samt en chef på ett av länets största besöksmål.

Sett till alla de unika ledarförebilder som nominerades upplever vi en större bredd än tidigare både när det gäller kompetens och personlighetstyper, samt vilka organisationer de är verksamma inom. Det finns inte bara ett sätt att leda, och det är årets lista ett bra bevis på, säger Nana Björnberg. 

Två pristagare utses på digital ceremoni i mars

Den 3 mars kommer två personer prisas lite extra under en digital ceremoni, då vinnarna av Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang presenteras. 

Jönköpings län som helhet är bland de sämsta i Sverige när det kommer till andel kvinnor på ledande positioner, andel styrelseledamöter samt andelkvinnliga entreprenörer. Science Park och Handelskammaren vill vara med och bidra till att näringsliv, offentlig sektor, föreningsliv, ideella verksamheter och innovationssystemet i Jönköpings län blir mer jämställt. Detta är en viktig fråga för oss då mångfald genererar högre kollektiv intelligens, kan öka lönsamheten och ökar trivseln bland både män och kvinnor, säger Linda Pålsson. 

Här är alla 20 nominerade 

Alexandra Olofsson (född 1991), Enhetschef LSS, Eksjö kommun
Alice Alnervik (född 2000), före detta ungdomsledare, Svenska Alliansmissionen i Skärstad
Anna Lexell (född 1986), Kontorschef, Grant Thornton Jönköping
Anita Beslic (född 1989), HR- och rekryteringsansvarig, Consid AB
Anna Wredenberg (född 1987), Verksamhetschef mark och exploatering, Tekniska kontoret Jönköpings kommun
Christina Melle (född 1988), VD, grundare och verksamhetschef för Amandia Group AB, Esotera AB och HumanDoc AB
Elin Angenfelt (född 1988), Head of Production and Logistics, SAAB AB Training & Simulation
Hake Feka (född 1990), Jurist och vd, JUREDIQ AB
Katarina Stekovic (född 1989), Regional säljchef, Consid AB
Klara Eklöf (född 2000), Butikschef, Bernards Konditori
Madelene Jonsson (född 1987), HR-specialist, Skruf Snus AB
Maja Welandson (född 1997), Gästservice- och boendeansvarig, High Chaparral
Neda Babaabadi (född 1990), Driftchef Jönköping & Borås, Tier Mobility Sweden AB
Parima Attarian (född 1989), Verksamhetsledare, Parima H AB
Rebecca Källgård (född 1991), Teamchef & förvaltningsledare, Sogeti Sverige AB
Rebecka Roos (född 1987), Styrelsemedlem, Funktionsrättsrörelsen och Jönköping Qom Ut
Rebecka Sewing (född 1988), Gruppchef, IKEA Torsvik
Sheila Nguyen Lind (född 1991), Vice vd, Petcare AB
Sofie Björnberg (född 1988), Avdelningschef, Tyréns AB
Therese Salmonsson (född 1989), tillförordnande verksamhetschef, vikarie vårdenhetschef samt administrativ enhetschef, Bra Liv Kungshälsans vårdcentral

Vad får vinnarna?

Vinnaren av Årets unga ledande kvinna presenteras den 3 mars och får ett årskort på Friskis och ett specialanpassat ledarskapspris beroende på vem vinnaren blir. På ceremonin presenteras också Årets unga styrelsetalang, som får en styrelseutbildning av och medlemskap i StyrelseAkademien samt tar plats som adjungerad styrelseledamot i Science Park Jönköpings län. Samtliga ledarförebilder får möjlighet att åka på en gemensam resa fylld av kunskap, inspiration och nätverkande.

Källa: Pressmeddelande från Science Park Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *