Minnesord

Sven-Olof Georgsson

Minnesord

En av Vaggeryds kända företagare, Sven-Olof Georgsson, somnade in lugnt och stilla den 28 mars 2022 med sina döttrar, Agnetha och Carina, vid sin sida.

Sven-Olof föddes 1929 i Ulvstorp. När han var åtta år flyttade familjen till Vaggeryd och bodde sedan en tid även i Mölna, vilket gjorde att Sven-Olof ibland gick under smeknamnet ”Mölna”. Föräldrarna flyttade så småningom tillbaka till Ulvstorp.

Sven-Olof var tekniskt sinnad och började arbeta på Vaggeryds Mekaniska Verkstad. I mitten av 1950-talet startade han företaget KG Svets tillsammans med Erland Karlsson. I många år hade de verksamheten på ”Mossen” vid Erikabygget innan företaget flyttade till kvarteret Oden år 1969. Sju år senare flyttade företaget till Källemo i Götafors, där Erland och Sven-Olof drev sitt företag till 1983, då de sålde det.

Sven-Olof gifte sig 1957 med Hanna Johansson. I familjen fanns tre barn, Ann-Christine, Agnetha och Carina. Sven-Olof blev änkeman 1981.

Det mesta av sin tid ägnade Sven-Olof åt sitt företag. På den lilla fritid han hade gillade han att fiska. Efter att företaget sålts arbetade han några år på Vaggeryds Hydraulik. Sven-Olof slutade inte arbeta när han gått i pension utan fram till 85-årsåldern arbetade han på företaget Joe Steen AB. Cirkeln blev sluten i och med att han då åter igen var på ”Mossen”.

Min kusin ”Olle” var en lättsam person och hade alltid glimten i ögat. En god vän till många och en duktig företagsledare har lämnat oss. Tankarna går till döttrarna Agnetha och Carina och till barnbarn som har mist en kär morfar.

Lars-Evert Eskilsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *