Minnesord

Per-Olof Persson

Minnesord

Per-Olof Persson, alltsedan barnaår medlem i Skillingaryds Frisksportklubb, har lämnat oss. Redan 1949 deltog han tillsammans med ett tiotal andra frisksportungdomar, däribland sina tre bröder, i den så kallade Ungdomsberedskapen och blev detta år riksmästare. Per-Olof fick ta emot en utmärkelse av dåvarande kronprinsen Gustav Adolf i konserthuset i Stockholm med efterföljande medverkan i ”Barnens brevlåda” med Sven Jerring. En stor händelse strax efter krigsslutet som inspirerade dessa ungdomar till fortsatt medverkan i frisksportklubben.

Per-Olof har sedan dess på olika sätt tagit på sig ansvar i flera av klubbens så mångskiftande verksamheter. Han har varit klubbens ordförande i ett tiotal år, efterträtt Rune Stork som artist- och sponsoransvarig vid den årliga midsommarfesten på Grönelund, varit etappchef vid 5-dagars i orientering 1983 med målområde på föräldragården i Fåglabäck, ordförande i klubbens orienteringssektion, han har varit mångårig styrelsemedlem i frisksportarna distriktsstyrelse m.m. Familjen Persson har under många år varit trogna deltagare vid ett stort antal O-Ringen

5-dagars orienteringsveckor runt om i Sverige, med direkt efterföljande Frisksportarnas Riksläger- vecka.
Per-Olof har fått ” Stora Grabbars ” utmärkelse av Riksidrottsförbundet och var medlem i ” Skogs- karlarna ”, en utmärkelse för orienterare.

Per-Olof har betytt mycket för klubben men det är ändå de små vardagshändelserna och de mänskliga mötena som stannar kvar i minnet. Vi tackar för arbete och gemenskap. Vi saknar och sörjer tillsammans med barn och övrig släkt. Tack Per-Olof !

Ingemar Elgemark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *