Minnesord

Maria Mia Eklund, Mässeberg

Minnesord

Mia Eklund, Mässeberg, Åker, Skillingaryd har avlidit i en ålder av 55 år. Den hemska sjukdomen cancer tog hennes liv.
Det är många, ja verkligen många, som saknar Mia. Närmst anhöriga är sambon Gunnar Karlsson, barnen Linnea, Alicia, Rasmus, barnbarnen Emilia och Majken samt mamma Margaretha, pappa Evald och syskon.

Jag var nog en av de första som lärde känna Mia i Skillingaryd. På den tiden bodde jag på Sturegatan 9. Mitt emot fanns det ett tomt, mer eller mindre ett rivningshus. En dag i början av sjuttiotalet hände det saker. familjen Eklund flyttade in. Jag blev genast bekant med Mia och hennes syskon. Likaså mina föräldrar med Mias föräldrar.
Familjen bodde inte länge där. Ett par hus längre bort på gatan blev häståkare Fritz hus till salu och Mias föräldrar slog till. Tydligen satt hästlukten kvar i stallet på Östra Allégatan och Mia ville ha häst. Åänga i östra delen av Sturegatans förlängning arrenderades av Nisse Källgren. Området stängslades och häst köptes in. I dag går motorvägen rakt genom området så någon hästhållning är inte aktuellt på det området i dag.
Mias hästintresse var väckt och sedan dess var hästar en stor del av hennes liv.

Mia jobbade några år inom metallindustrin men främst var det jobb inom vård och omsorg som gällde. Efter det första huset som Mia bodde i på Östra Allégatan byggdes det senare en gruppbostad och där jobbade Mia i många år. Man kan säga att cirkeln var sluten.

Mia träffade sin älskade Gunnar, flyttade ut till Mässeberg och tre barn kom till. Hon älskade naturen där och Mässeberg var ett perfekt ställe för hästar.

Ett av Mias stora intresse för Mia var camping, såväl med tält, husvagn som husbil.

Med stor sorg i hjärtat signerar jag detta.
Linus Persson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *