Avlidna

Ing-Marie Andersson

Avlidna

En sträng har brustit i Skillingaryd och en Glad Ton har kommit till himlen. På Kristi Himmelsfärds dag 2020 blev Ing-Marie Andersson befordrad till härligheten som man säger inom Frälsningsarmen. Ing-Marie var född 24 augusti 1952.

Ing-Marie var en mycket välkänd person i Skillingaryd och känd för att sprida glädje omkring sig. Många är Skillingarydsborna som minns henne med tamburinen på den tiden Frälsningsarmén hade torgmöte på söndagseftermiddagen. Hon har sedan tidig ungdom varit med i kårens strängmusikkår och de senaste åren har hon varit en uppskattad ledare där.

Ing-Marie jobbade i många år som kontorist i möbelbranschen men sadlade om till begravningsentreprenör. Hennes kunskaper blev snabbt uppskattade. Hon hade ordning och reda omkring sig och hennes administrativa kunskaper blev värdefulla på begravningsbyrån.

Hon hade en stor personkännedom om Skillingarydsborna vilket var till stor nytta vid sorgebesök och  begravningar. Inte var det sämre av att Ing-Marie var duktig sångare, behärskade piano, dragspel och gitarr vid minnesstunder och vid alla möten och sammankomster i Frälsningsarmen.

Hon var en mycket social person. Glädjen var stor när hon gick i samhället, pratade gärna med alla. Skrattet var välkänt. Helt klart är att Skillingaryd har mist en riktig solstråle.

När det gäller den sociala biten var Ing-Marie lite mer eller mindre en diakon på sin fritid. Finns nog ingen som köpt så mycket blommor och gått hem till personer som blivit ensamma, sjuka eller äldre.

Hennes arbete inom Frälsningsarmen var ovärderligt: Allt från städning av kårlokalen och Fåglabäck till ledare av bland annat strängmusikkåren och på 80-talet av den populära ungdomskören Glad Ton.

Det år många, många i Skillingaryd som kommer att sakna Ing-Marie. Bland andra alla kamrater i Frälsningsarmen. Väninnor över stora delar av landet.

Närmast anhöriga är systern Kerstin Persson med make Agne med barn och barnbarn.

Linus Persson

Ing-Marie tillsammans med Majken Engholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *