Minnesord

Carl-Gustaf Hermansson, Sjöarydet, Hok

Minnesord

I täten för Första maj-tåget gick Carl Gustaf Hermansson som polis i uniform.
Det är bland annat så många minns Carl-Gustaf.
Vi delar den saknad och förlust som hans Sara och sönerna Niclas och Henrik med familjer nu känner. Våra tankar går till dem.

Carl-Gustaf har under hela sitt liv varit engagerad och förtroendevald i vårt parti och i kommunpolitiken.

Han växte upp i ett genuint folkrörelsehem där båda föräldrarna var aktiva i partiet och i föreningslivet. Detta arv har Carl-Gustaf väl förvaltat genom att tidigt ta på sig ansvar för verksamhet i Socialdemokratiska föreningen och i Folkets hus-föreningen. Åren som kassör och sekreterare blev många och dessa sysslor skötte han som allt annat med största noggrannhet. Minnesbilden av Carl-Gustaf präglas av tjänstvillighet, kunskap, ordning och reda, eftertanke och omsorg.

Hans kompetens, hans analytiska förmåga och stabila personlighet fick även Vaggeryds kommun förmånen att dra nytta av. Redan 1971, när kommunen bildades, anförtroddes han uppdrag i kommunfullmäktige, senare även i bland andra kommunstyrelsen, trafiksäkerhetskommittén, taxeringsnämnden och hälsovårdsnämnden.

Så länge hälsan och krafterna räckte till, hade Carl-Gustaf kvar sitt intresse och engagemang för såväl Hoks som hela kommunens utveckling.

Vi minns med tacksamhet Carl-Gustaf. Han var en genuin folkrörelseman och ett ankare i vårt parti.

För Socialdemokraterna i Vaggeryd kommun
Kenth Williamsson
Kenneth Åberg

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *