Avlidna

Sven Slättengren till minne

Avlidna

Glädjespridaren och imitatören Sven Slättengren har avlidit. Han var en person som verkligen spred glädje med sina revyer och framträdande på olika arrangemang i stort område.
Själv träffade jag Sven ofta, både som privatperson och journalist. Hans revyer i Värnamo Folkets Hus var alltid träffsäkra och lockade tusentals personer liksom hans allsångskvällar.

Jag har många minnen av Sven. Han var med i flera år som ledamot i tidningen Finnvedens kräftakademi där han förhöjde stämningen.
För många år sedan arrangerade crossklubben i Värnamo en stor endurotävling med High Chaparral som bas. Jag var där som journalist och kanske hade för bråttom hem. Det var gamla vägen till Hillerstorp och vid Törestorp stod polisen med en hastighetskontroll och jag fick böta några hundralappar. Ett par minuter senare kom Sven och han körde lite fortare än mej. Det resulterade i att Sven fick sitt körkort indraget en tid vilket han gjorde ett nummer av i Värnamorevyn.

En polis sa att ni har vi tagit två lokalkändisar. Nu är det bara Big Bengt kvar, men Bengt höll sig på fortet och slapp kontrollen.

När jag fyllde 40 år så var jag reseledare för en resa till Tjeckien. Jag såg till att flera vänner och släktingar följde med. För att göra det hela lite mer festligt så åkte jag ut till Mellanhyltan för att hyra någon rolig utstyrsel. Sven plockade fram en Napoleondräkt. Jag berättade om min resa till Tjeckien och då vill han hänga med, vilket jag ordnade.
Sven följde med och på festen fick jag hälsningar genom Sven från bland andra Åsa-Nisse. Klabbarparn, Sjökvist, Fälldin med flera.

Linus Persson

Fotnot: Sven var född den 4 juli 1943 och avled den 22 mars 2020.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *