Avlidna

Lennart Doolk till minne

Avlidna

Lennart Doolk i SIS ishockeymundering i början av 1950-talet.

En av Skillingaryds största fotbollsprofiler, Lennart Doolk avled den 17 april 2019.

Lennart var född 1930 och han tillhörde de så kallade ”Kaffegatsungarna”. Det fanns många barn på det området och fotboll var i första rummet bland grabbarna där. Det visade sig att Lennart hade stor talang för fotboll.

Han kom snabbt med i Skillingaryds IS verksamhet där han var en bolltrollare. Lennarts kunskaper om fotboll spred sig i fotbollssverige och han fick anbud från dåvarande storklubbarna Helsingborg och Jönköpings Södra.
Men Lennart trivdes inte med ”proffslivet”. Han ville hem till Skillingaryd.

Lennart lämnade inte fotbollen. I många, många år var han en trogen spelare och ledare i Skillingaryds IS. Det är åtskilliga pojklag som Lennart har varit ledare för. Han var även ledare för Skillingaryds IS första damlag. När Lennart insåg att han inte kunde göra mer på Movalla var han en trogen lottförsäljare vid SIS lottkur på torget.

Lennart var även en mycket duktig ishockeyspelare i SIS och en av de dominerande på 1950-talet.

Undertecknad har ofta ställt frågan om vem som har varit Skillingaryds IS tredje bästa idrottare genom tiderna. Att Michael ”Pillo” Svensson är nummer ett råder det ingen tvekan om liksom att Åke Ryman är nummer två. Men Lennarts gärningar inom SIS fotboll gör att han kan bli nummer tre.

Givetvis går mina tankar till familjen. Frun Evy, dottern Susanne – som en gång i tiden lärde mej att cykla på Mogatan – och dottern Anna-Carin som döpte en son efter mej samt barnbarn.

Linus Persson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *