Blåljus

Polisen prejade flyende bil

Blåljus Det var dramatik i Värnamo under gårdagskvällen. En bilist vägrade stanna för en poliskontroll och det hela slutade med att polisen fick preja den flyende bilen.

Genrebild/David Alin

Det var strax efter klockan 22 igår kväll som polisen skulle stoppa en bilist för kontroll. Billisten vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polispatrullen som då följde efter.

Kort därefter tog färden slut. Polisen beslutade om ett så kallat plåtstopp och prejade den flyende bilen i höjd med Bonkegård.

Föraren sprang från platsen och har inte påträffats av polis. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. I bilen satt en kvinnlig passagerare som kontrollerades av polispatrull. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Hon fick följa med för provtagning och förhör. Kvinnan släpptes sedan, men misstankarna kvarstår, berättar polisens presstalesperson.

Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador eller eventuella materiella skador i samband med händelsen.

Taggar

Dela