Blåljus

Olycksdrabbad start på veckan

Blåljus Inom loppet av 45 minuter inträffade tre viltolyckor på olika platser i Värnamo kommun.

Inom loppet av 45 minuter inträffade tre viltolyckor på olika platser i Värnamo kommun. Bild: Arkivbild

Den första olyckan inträffade klockan 06.46 efter att en bilist hade kört på ett djur på länsväg 723 i höjd med Ohs. Inga personskador eller fordonsskador noterades i samband med händelsen.

– Djuret försvann från platsen och föraren uppfattade inte om det rörde sig om ett rådjur eller ett vildsvin så vi beslutade om eftersök, berättar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Klockan 07.10, knappt 25 minuter senare, var det dags för nästa viltolycka. En bilist hade kört på ett rådjur på länsväg 553 i höjd med Åäng utanför Forsheda. Inga personskador eller fordonsskador noterades i samband med händelsen. Djuret försvann från platsen och polisen tog beslut om eftersöksjägare.

Klockan 07.28, 18 minuter senare, inträffade morgonens tredje viltolycka. En bilist hade kört på ett rådjur på länsväg 558 strax söder om Helmerhus. Inga person- eller fordonsskador noteras. Föraren hanterade olyckan på egen hand så polisen behövde inte ta något beslut om eftersök.

– I den här tiden när det börjar bli ljusare på morgnarna och trafikpendlarnas tider förändras och passar sämre ihop med djurens tider så ökar olycksrisken. Då gäller det att vara förberedd och jag har två teser att dela med mig av. Den första är att se till att ha en viltremsa eller påse i bilen. Den andra är att göra dig bekväm med SOS-appen. Den är riktigt grym och bra att ha tillgänglig då stress lätt och obehag kan uppstå i samband med sådana här händelser. Är du med om en olycka så är det perfekt att ringa via SOS-appen för då får larmoperatören direkt upp din position, hälsar Johnny Gustavsson.

Taggar

Dela