Volleyboll

Värnamo utan chans mot Engelholm

Volleyboll Elitserietvåan Engelholm blev en för svår uppgift för Värnamos volleybolldamer när laget gjorde sin första match efter juluppehållet. Engelholm vann i sin hemmahall med klara 3–0 (25-10, 25-14, 25-12).

Värnamo räckte inte till i bortamatchen mot topplaget Engelholm. Arkivbild. Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen.

– Det här var en av våra sämsta matcher i år. Det var svårt att komma igång efter juluppehållet, vi var inte alls inne i matchtempot, suckar värnamotränaren Jessica Sandberg.
Engelholm är svåra att möta i Kungsgårdshallen i Ängelholm, laget har den här säsongen radat upp segrar. Än så länge är det bara regerande svenska mästarna Hylte som lyckats få med sig poäng hem från nordvästra Skåne.

Trots att Värnamo gjort en strålande höstsäsong och ligger i mitten av elitserien blev uppgiften som väntat fört svår. Engelholm vann enkelt första set med 25-10, där Värnamo inte vid något tillfälle var i närheten av kunna skaffa sig övertag.

I andra set såg det till en början bättre ut för Värnamo som inledningsvis hängde med bra. Men när hemmalaget i mitten av setet gjorde ett ryck kunde Värnamo inte svara. Engelholm vann med klara 25–14 och gick till ledning med 2-0 i set.

Tredje set var även det snabbt avklarat. Engelholm kopplade grepp direkt och gav aldrig Värnamo en chans. Setet slutade 25–12 och fastställde därmed slutresultatet 3–0.

– Vi gör inte vårt jobb idag. Men ett lag som Engelholm är svårt att möta. Det räcker med ett par enkla misstag så hamnar man i underläge, konstaterar Jessica Sandberg, som trots storförlusten inte är allt för nedslagen.
– Det här är inte en match vi ska vinna. Engelholm har innan förra säsongen fem raka SM-guld bakom sig, så det är ett mycket bra lag.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *