Tennis

TV: Fler ska spela – dock inte Hans-Göran…

Tennis Fler och fler ska börja spela badminton och många andra sporter i Värnamo nya racketcentrum som för tolv miljoner ska stå klart till våren eller försommaren 2018.

Presskonferens  [1/10]

Tennis i dag  [2/10]

Tennis i morgon  [3/10]

E av racketsporternan  [4/10]

Peter Kjöller från bsv.  [5/10]

Peter Kjöller, Ola Karlsson, Branko Shero, Jan Idsäter, Hans-Göran Johansson och Johan Söderberg.  [6/10]

Hans-Göran Johansson fick känna på ett racket...  [7/10]

Nät, en viktig del i racketcentrum  [8/10]

De högst ansvariga...  [9/10]

Presentation  [10/10]

I dag var det presskonferens hos Värnamo Tennisklubb och förutom ledare från klubben medverkade kommunalrådet Hans-Göran Johansson (C).
– Fast jag ska inte spela, utlovade han.
Han säger att kan en del om polisarbete och kommunpolitik men han saknar något väsentligt för idrottsutövandet:
– Ja, jag är helt utan bollkänsla, säger han.

Bollkänsla finns det dock mycket av inom tennisklubben och det räcker väl för att göra en storsatning på en anläggning som ska ta emot så mycket mer än tennis: Här ska det bland annat bli ett gym som kan lämpa sig väl för funktionsnedsatta.

Förutom tennis kommer man att erbjuda squash, badminton, bordtennis och modeflugan padeltennis som kan sägas vara ett mellanting mellan tennis och squash.

I tennisklubbens utbyggda anläggning vid Ljusseveka kan alla racketsporter samlas. Klubben satsar inte minst på att få igång de sporter man inte sysslar med i dag. Målet är att öka antalet aktiva från 200 till minst 300, kanske ännu fler.

På torsdag förväntas kommunfullmäktige säga ja till ett bidrag på 3,4 miljoner kronor och resterande upp till tolv miljoner kommer från bland annat Allmänna Arvsfonden.

Vår tidigare artikel från i onsdags finns på denna länk

Taggar