Styrkesport

Fem guld för VAK  i Ungdoms–SM

Fem guld för VAK  i Ungdoms–SM

Styrkesport I helgen var det dags för Ungdoms-SM i tyngdlyftning. Det blev en mycket framgångsrik tävling för Värnamo AK med inte mindre än fem guldmedaljer.

John Nguyen får guld  [1/6]

  [2/6]

Mot ett lyft  [3/6]

Dags...  [4/6]

Stark Värnamotjej  [5/6]

Lina Nguyen  [6/6]

Värnamo Atletklubbs Lina Nguyen som tävlade i flickornas -48kg och John Nguyen som i pojkar +94kg.
Först ut på lördagen i den anrika idrottshallen i Landskrona var Lina Nguyen. När hon började lyfta hade redan alla konkurrenter lyft klart och Lina kunde avgöra tävlingen och vinna i överlägsens stil med 46 kg i ryck och 53 kg i stöt. Sammanlagt 99 kg.

– Det var lite ovanligt att gå ut och lyfta när alla andra lyftare redan var klara med sina lyft då jag oftast tävlar mot betydligt äldre och tuffare motstånd. Trots att jag tog guld så är jag inte helt nöjd då jag hade räknat med att lyfta betydligt mer än vad som gick idag, säger en ändå glad Lina Nguyen.

För John Nguyen gick det nästan lika bra. John vann två guld, i stöt på 106 kg och sammanlagt 176 kg.
– Jag hade jävligt ont i armen och kunde inte lyfta för fullt i ryck där jag bara fick silver men i stöt gjorde det inte lika ont så då kunde jag ta i max och vinna de två resterande guldmedaljerna, säger John.

Tränaren Adam Petersson är mycket nöjd med helgens medaljregn men tillägger också att det nu väntar en period av hård träning för de unga lyftarna och den 30 juni väntar Senior-SM för Lina som har klarat kvalgränsen och som kommer att slåss om medaljerna i klass -48 kg under SM-veckan i Borås.

Taggar

Dela