Skidor

15 klarade medaljen

Skidor För elitmotionärer är prestationsmedaljen i Vasaloppet ett stort mål. 15 av bygdens åkare klarade det.

Som rapporterats tidigare var Patrik Petersson, Apladalens LK, förste lokale åkare över mållinjen. Patrik åkte på 4.47.22, vilket gav 396:e plats (preliminärt). Näst bäst var Jakob Mörhed, Vaggeryds SOK, 4.58, och tredjeplatsen gick också till VSOK genom Johan Bäck, 5.15.

Segrartiden i loppet var 3.57.18 och plus 50 procent blev medaljtiden 5.55.58. Håkan Egerhag, ALK, var 15:e och siste ortsbo att hinna i mål innan medaljrepet drogs. Håkan hade 5.56.55.

Precis bakom repet hamnade Per Landin, VSOK. Han var ynka fem sekunder för sen. Bittert.

Bygdens damer var inte i närheten av medaljen, men bäst åkte Kristin Andersson, Skillingaryds FK, som kom 489:a på 7.48. Hon hade god marginal till näst bästa ortsdam, klubbkompisen Johanna Karlsson.

I övrigt se resultat som uppdateras. Målet stängs kl 20.