Simning

VSS först med ny simutbildning

Simning Värnamo Simsällskap genomförde i söndags som första förening Östsvenska Simförbundets nya utbildning Simidrottsledare BAS.

Niclas Stensson, kursledare, Noah Svensson, kursdeltagare, Axel Stefansson, kursdeltagare, Sabina Johansson Kullman, kursdeltagare, Christoffer Arvidsson, chefstränare och kursledare, Veronica Kjöller, kursdeltagare samt Elsa Vejklint, simlärare och simtränare

Med utbildningen startar VSS nu resan mot att utveckla och utöka verksamheten.
– Värnamo Simsällskap växer och genom utbildningen Simidrottsledare BAS kan vi stärka våra simlärare och tränare samtidigt som vi har ett effektivt sätt att utbilda nya ledare, säger Niclas Stensson ungdomstränare i VSS som varit med och utvecklat utbildningen tillsammans med Mattias Tuneskog från Växjö.

Utbildningen Simidrottsledare BAS har tagits fram utifrån behov från föreningar i distriktet med syfte att enklare kunna genomföra en första internutbildning på hemmaplan för nya simidrottsledare. Målet är att deltagarna ska få grundläggande kunskaper och verktyg för att kunna assistera som simidrottsledare inom simundervisning eller teknikinlärning av de fyra simsätten.

Värnamo Simsällskap har legat i framkant både gällande att ta fram utbildningen samt att nu testköra den med hjälp av en pilotgrupp bestående av några av föreningens instruktörer.

– Det var väldigt inspirerande att följa de diskussioner som uppstod under utbildningen och det märktes att deltagarna var engagerade i de olika frågorna, säger Martin Harlenbäck, Svenska Simförbundets utvecklingskonsulent för det östsvenska simdistriktet, som också passade på att göra ett föreningsbesök i samband med utbildningen.

Genom utbildningen Simidrottsledare BAS har simsällskapet ett bra verktyg för att kunna ta emot och utbilda nya simlärare och tekniktränare på ett bra och effektivt sätt.

– Är helt övertygad om att den framåtanda jag såg i föreningen kommer leda till att vi kommer kunna följa en mycket positiv utveckling från Värnamo Simsällskap, säger Martin Harlenbäck.

Värnamo Simsällskap ser nu fram emot att genomföra fler utbildningar, gärna tillsammans med simklubbarna i grannkommunerna, för att möta behovet av simundervisning och nya ungdomar som vill lära sig alla fyra simsätten.

Taggar

Dela