Simning

Simmarna visade framfötterna

Simning När Värnamo Simsällskaps yngsta tävlingssimmare tävlade i Eksjö i lördags visade de på stora framsteg.

Guldlaget i flickor 11 år och yngre. Från vänster: Mara Nichitelea, Emelie Jansson, Nina Mirkhan och Saga Törefors.  [1/4]

Silverlaget i pojkar 11 år och yngre. Från vänster: Vincent Nyberg, Alexander Borghol, Victor Usurelu och Sebastian Siranlou.  [2/4]

Flickor 11-12 år två silver: Siri Bälter, Hilma Ihreborn, Felicia Nyberg, Ella Stensson  [3/4]

Nöjda simmare efter länsdelen av tävlingen Vårsimiaden. Från vänster: Hilma Ihreborn, Saga Törefors, Victor Usurelu, Nora Parvin, Alice Svensson, Anders Runeqvist, Sebastian Siranlou, Vincent Nyberg, Noah Svensson (tränare), Hugo Ringblom, Ella Stensson, Felicia Nyberg, Siri Bälter, Nina Mirkhan, Mara Nichitelea, Sabina Usurelu, Emelie Jansson. Saknas gör Alexander Borghol och Elsa Dahlberg.  [4/4]

Det blev personliga rekord till alla simmare och inte mindre än 30 medaljer varav tio guld. Extra kul var att VSS tog medaljer i lagsimningarna.

– Roligt att vi sakta men säkert blir fler simmare som är med och tävlar. Extra roligt för simmarna är är att vi få ihop så fina lagkappslag och att de kan simma hem medaljer, säger Niclas Stensson ev av VSS ungdomstränare på tävlingen.

Det var 18 simmare som tävlade i Eksjö i lördags den 6 maj på Vårsimiaden och mötte då simmare från hela Jönköpings län. De gjorde alla riktigt bra ifrån sig. Allt från de som tävlade för första gången utanför hemmabassängen till de lite mer rutinerade simmarna. Värt att notera att VSS simmade hem medaljer i samtliga åldersklasser både i flick- och pojkklasserna.

– Alla simmarna har verkligen utvecklat sin simteknik, vilket märks genom att alla fick med sig personliga rekord hem, fortsätter Noah Svensson VSS andre ungdomstränare på tävlingen.

Vårsimiaden var första tävlingen utanför Värnamo för flera av simmarna. Men trots pirr i magen gjorde de imponerande simningar, så bra att några simmade hem medaljer både individuellt och i lag.

Nästa del i Vårsimiaden är i slutet av maj då regionsfinalen genomförs. Då tävlar simklubbar från hela Småland och Östergötland. Nu väntar man med spänning på sammanställningen från de fyra distriktstävlingarna för att se hur många som gått vidare till den regionfinalen.

VSS medaljörer:

Lagkappslag
Flickor 11 år och yngre 2 guld: Emelie Jansson, Nina Mirkhan, Mara Nichitelea, Saga Törefors
Pojkar 11 år och yngre 1 silver: Alexander Borghol, Vincent Nyberg, Sebastian Siralou, Victor Usurelu

Individuellt
Hilma Ihreborn: 1 guld och 4 silver
Emelie Jansson: 1 silver och 2 brons
Nina Mirkhan: 4 guld
Mara Nichitilea: 1 silver
Felicia Nyberg: 1 brons
Vincent Nyberg: 2 guld, 2 silver och 1 brons
Ella Stensson: 2 brons
Hugo Ringblom: 1 brons
Victor Usurelu: 1 guld och 1 silver

Taggar