Simning

Erik tog sju guld

Erik tog sju guld

Simning Värnamo SS noterade stora framgångar på Nordiska ungdomssimspelen i Jönköping.

Det är en av Sveriges största inbjudningstävlingar för ungdomar och juniorer med flera av de bästa simmarna från södra och mellersta Sverige.

Totalt var det tio simmare från Värnamo som var på plats och tävlade i den tuffa konkurrensen och alla slog personliga rekord, vilket är ett väldigt gott tecken så här tidigt på säsongen.

Bäst placeringsmässigt lyckades Erik Stensson som på sina sju individuella starter tog sju guld med toppresultaten 1,05.86 på 100 bröstsim och 2,09.59 på 200 medley.

– Med dessa tider så här tidigt på säsongen så ser det väldigt lovande ut inför vårens stora mål Swim open, den internationella stortävlingen i Stockholm i början på april, säger tränaren Christoffer Arvidsson.

Alla simmare slog personliga rekord och utöver Eriks tider så sticker några tider ut: Lovisa Svensson 400 fritt med det nya personliga rekordet 4.52,20 och Wilma Rönnäng 50 fritt på det nya personliga rekordet 28.90.

Det mest glädjande med helgen tycker Christoffer ändå var att VSS hade lagkappslag både på dam- och herrsidan och samtliga simmare som simmade där höjde sig verkligen.

På herrsidan kom den bästa prestationen på 4×100 fritt där laget sänkte sig med åtta sekunder och kom på en fjäre plats i klassen 20 år och yngre trots att de som simmade var klart yngre: Robin Pettersson 17 år 57.39 Erik Stensson 15 år 53.62, Noah Svensson 18 år 55.62 och Anton Bäckman 14 år 1,02.79. Alla var klart under sina tidigare bästa tider.

På damsidan var det fina prestationer och snabba simningar på toppen av deras högsta nivå i alla lagkapper. De som deltog i damlagen var Lovisa Svensson, Wilma Rönnäng, Hanna Mirkhan, Jennifer Jingmark, Clara Rönnäng och Astrid Mann.

Taggar

Dela