Orientering

Stor mountainbiketävling avgörs i Värnamo

Orientering I helgen blir det livat i Borgenområdet när OK Stigen arrangerar en deltävling i Svenska Cupen i mountainbikeorientering. – Vi har hittills över 155 anmälda, det är väldigt roligt, säger Bo Johansson i OK Stigen till Värnamo.nu.  

Bo Johansson i OK Stigen ser fram emot helgens stortävling i Borgenområdet. Bilder: David Alin/Pressbild

Värnamoklubben fick en fråga från Svenska Orienteringsförbundet om de var intresserade av att ställa upp som arrangörer av en deltävling. Klubben nappade på orienteringsförbundets förfrågan.

– Man får en chans att visa upp sig och att man visar att vi finns med på Sverigekartan, både när det gäller mountainbikeorientering men även vanlig orientering. H21 och D21 är huvudklasserna och vi har ett par profilstarka namn som deltar. Helgen som gick avgjordes Europamästerskapet i Polen, så då kommer ett par av de som tävlade där att komma hit och tävla. Efter det har vi ett par andra klasser, bland annat veteran- och ungdomsklasser, säger Bo Johansson.

De två dagar långa tävlingarna inleds med en sprint under lördagen.

– Sprinten inleds i bostadsområdet Västhorja och målgång sker vid dammen nedanför Borgenstugan. När det gäller bostadsdelen gäller det att vara kvick i sina vägval för det är på cykelbanor, gräsytor och vanliga gator som man cyklar på. På söndagen kör vi en medeldistanstävling borta vid slalombacken, säger Bo Johansson.

Hur känns det inför helgen?

– Det ska bli kul. Även om det oftast brukar vara de närmast sörjande som kommer och tittar på en sådan här tävling så hoppas vi att det kommer folk och tittar, säger Bo Johansson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *