Orientering

Ina Skalberg vann igen

Orientering För andra etappen i rad stod Ina Skalberg, Bredaryds SOK, som vinnare i O-ringens 5-dagarsorientering. Däremot tappade Axel Elmblad i H15 sin ledning.

Efter en vilodag fortsatte 5-dagars i dag med etapp 3 i byn Boda några mil väster om Arvika. Där bjöds storslagen terräng med mycket mossmark, branter men skog med bra sikt. I dessa trakter är det ganska kuperat, men banläggaren hade sett till att det fanns vägval på de längre sträckorna.

Bredaryds SOK hade nackdelen av tidig start och det hämmade sig säkert i flera fall. Axel Elmblad, som toppade H15 efter två etapper, blev ”bara” fyra i dag från en mycket tidig startposition. Starkt att bli fyra med tanke på det, ty de som startade några timmar senare hade väl uppsprungna spår att följa.

Elmblad tappade sin totalledning och är nu trea, 2.29 efter ledaren och 43 sekunder efter tvåan.

 

Ina rycker

Det är bara de högsta klasserna i alla ålderskategorier som har lottad starttid varje dag. De som springer i Kort-klasserna har valfri start. Som Ina Skalberg i D50K. Hon visar verkligen stark form. Kom trea första dagen, vann andra etappen och vann i dag igen. Ina var 32 sekunder snabbare än närmaste konkurrent. Hon ledde efter två dagar och utökade förstås ledningen. Nu är hon 3.56 före och det ser bra ut inför de två avslutande etapperna.

Maken Håkan Svensson fortsätter att springa bra H50-1. Etappfacit har varit: 3–2–2 och han är tvåa också totalt. 1.39 har Håkan upp till tätkarlen.

På total pallplats är också Carina Svensson i D50. Även hon väntar på den stora fullträffen och det var nära i Boda-skogarna. Carina blev etapptvåa, bara 13 sekunder efter. Hon smög upp på tredje plats sammanlagt, 4.29 efter.

Från BSOK-fronten i övrigt noteras:

att Oskar Karlsson blev etappvinnare i U2 och fyra totalt (+3.41).

att Sanna Sigvardson blev fyra och även är fyra totalt (+10.22).

att Klara Elmblad och Hugo Auselius blev åttor i dag och är nia respektive sjua sammanlagt.

att Tuva Nylund och Hedvig Severinsson är sjua respektive nia totalt.

 

Lisbeth på topp-10

Bygdens tre övriga klubbar har mindre startande än vanligt, men Vaggeryds Lisbeth Karlsson gör stabila lopp i D70. Hon håller sig bland de tio bästa dagligen och är nia sammanlagt.

Lars-Åke Claesson är Skillingaryds enda bidrag detta år. Han hade en mindre bra dag i söndags och blev då 72:a. Men, genom två raka tolfteplaceringar har Claesson avancerat fram till 29:e plats i H70.

OK Stigen har ett antal som springer de nya klasserna ”Eget upplägg”. När klubblistor klickas fram på datorn kommer samma namn upp flera gånger..

Några officiella resultatlistor från dessa klasser tillhandahåller inte arrangörerna.

Stigen har även några som springer Kort-klass och bäst efter tre dagar är Susanne Domby i D50K på 25:e plats.

Fjärde etappen i 5-dagars fortsätter i morgon med samma målplats som i dag.

Taggar