Orientering

Ina och Axel leder 5-dagars

Ina och Axel leder 5-dagars

Orientering Det går bra för flera av Bredaryds SOK:s löpare i O-ringens 5-dagars. En etappseger i söndags följdes av en ny i dag och de båda vinnarna är i totalledning.

Axel Elmblad, BSOK, blev trea i andra etappen av 5-dagars, men leder totalt med två sekunder.  [1/4]

Bosse Ybe är ordförande i OK Stigen och gjorde sin plikt genom att vara först i mål från klubben.  [2/4]

Tuva Nylund ser sammanbiten ut, men så hon också bra framme i D13-klassen.  [3/4]

Anton Gunnarsson visar för klubbkompisarna Henric Johnsson och Håkan Svensson hur han sprungit.  [4/4]

Andra etappen sprangs på samma ställe, Skjutsbol några mil från Arvika, som premiäretappen. Ännu en dag bjöds tuffa banor i tuff terräng.

Men, flera i BSOK:s duktiga gäng hävdar sig mycket bra. Axel Elmblad vann ju första etappen i H15. I dag kom han trea. Han är dock kvar i totalledning, men med knapp marginal. En Stockholmskille är nu bara två sekunder efter. Axel blev intervjuad på arenan och avslöjade då att han inte gjort något kanonlopp utan missat en del.

Bäst i BSOK-stallet sprang Ina Skalberg, som vann D50 Kort och på kuppen smet upp i sammanlagd ledning. Hon är 2.22 före tvåan.

Håkan Svensson i H50-1 springer alltid bra på 5-dagars. Blev tvåa, slagen med tolv sekunder och är tvåa totalt, 43 sekunder från ledning.

Carina Svensson i D50 är fyra totalt och lika många minuter efter ledarinnan.

– Fick stryk av Katarina Borg med två minuter igen, suckade Carina, som väntar på en fullträff.

Fyra totalt är också hennes dotter Tuva Nylund i D13. Tuva är 1.48 från ledarplatsen.

Fler BSOK:are är med högt upp efter två dagar. Som Hedvig Severinsson i D16K på sjunde plats. Och en trio hittas på åttonde plats, nämligen Klara Elmblad i D20, Per Sigvardson i H45K-2 och Hugo Auselius i H14K.

Servicen med resultaten från arrangörerna har att önska och alla nya klasser tycks ställa till det. Men, förmodligen vann Håkan Auselius dagens etapp när det handlar om H45 Motion. Det gjorde sannolikt också OK Stigens Marita Johansson i D65M och hon lär vara tvåa totalt.

Övriga ortsklubbar

Lisbeth Karlsson, Vaggeryd, startade i dag tidigt vilket är en nackdel eftersom sent startande har många stråk uppsprungna.
– Har missat en kontroll med flera minuter, berättade Lisbeth, som nu är nia totalt i D70.

Skillingaryds ende representant är Lars-Åke Claesson i H70. Han hade ingen bra dag i går, men kom igen i dag och var tolva på etappen.

Taggar