Orientering

BSOK-Ina höll undan

Orientering Bredaryds SOK bokfördes för en klassvinst då O-ringens 5-dagarsorientering i dag avslutades med Arvika motorbana som tävlingscentral.

Ina Skalberg hade lagt en bra grund i D50 Kort-klassen med bland annat två etappsegrar. Hon gick i jaktstarten ut som ledare, runt sju minuter före närmaste konkurrent. Segermarginalen blev till slut 4.48 sedan tre damer varit snabbare på slutetappen. Men, det viktigaste var att hålla undan och vinna och det gjorde Ina med bravur.

Flera BSOK:are låg bra till i andra klasser, men som väntat nådde ingen ända fram. Håkan Svensson i H50-1 gick ut som tvåa och kom även i mål som tvåa. Han var då 1.22 efter segraren.

Den som är intresserad kan gå in på O-ringens hemsida, leta fram resultat och skriva in klubb. Då får man upp en förteckning där flera namn förekommer, med en placering i en klass och en annan placering i en annan klass – men med samma tid. Det är väl sådant som kallas virrvarr…

Åter till BSOK som hade många andra topplaceringar. Här är de som förutom redan nämnda Ina och Håkan slutade bland de tio bästa i tävlingsklasser: Axel Elmblad trea i H15, Carina Svensson fyra i D50, Sanna Sigvardson fyra i D12 Kort, Hedvig Severinsson åtta i D16 Kort, Tuva Nylund åtta i D13 och Hugo Auselius tia i H14 Kort. Med reservation för att någon tappats bort.

Avslutningsvis från BSOK-fronten: Emil Auselius hade bästa tid och vann slutetappen i H18 Elit. Totalt kom Emil på 16:e plats, 16 minuter efter vinnaren.

Bäst av övriga ortsbor sprang Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK. Hon tävlade i D70, gick ut som fyra, men slutade femma knappa tio minuter efter ettan. Skillingaryds Lars-Åke Claesson gjorde sitt bästa lopp sista dagen då han var åtta i H70. Claesson blev sammanlagt 22:a. Susanne Domby gjorde bästa insatsen av OK Stigens deltagare i tävlingsklass. Hon landade på 24:e plats.

Taggar