Orientering

BSOK får en vinnare?

Orientering Bara en etapp återstår i O-ringens 5-dagarsorientering. Och, mycket pekar mot att Bredaryds SOK i morgon får ännu en klassvinnare, Ina Skalberg.

Fjärde etappen sprangs i dag med samma målplats som i går i byn Boda i nordvästra Värmland som i onsdags. Dock möttes deltagarna av betydligt svårare banor. Inte minst motionärer och ungdomar.

Men, säkerheten själv i detta 5-dagars är Ina Skalberg. Hon vann visserligen inte dagens etapp, blev tvåa slagen med 49 sekunder. Men, det är det sammanlagda som gäller och då konstateras att Ina i klassen D50 Kort drog i från. Inför fredagens jaktstart har hennes ledning ökat till 7 minuter och 18 sekunder. Allt kan hända, men håller Ina huvudet kallt tar hon hem segern.

BSOK gör ett starkt 5-dagars och har åtta löpare bland de åtta bästa inför finalen. Inas make Håkan Svensson i H50-1 har vunnit flera gånger trots hård konkurrens. Nu är han tvåa, men 2.32 bakom ex-landslagsmannen Johan Ivarsson, representerande en norsk klubb.

På pallplats finns ockå Carina Svensson i D50 och Axel Elmblad i H15. Båda är på tredje plats. Carina har 6.53 upp till ledarinnan och Axel har 6.11 fram till täten. Här krävs att ledarna springer bort sig, men det är tveksamt då löparna på den här nivån är oerhört säkra och starka.

Övriga fyra BSOK:are som intar topp-8 är: Sanna Sigvardson fyra i D12 Kort, Klara Elmblad sexa i D20, Tuva Nylund åtta i D13 och Hedvig Severinsson åtta i D16 Kort.

Av deltagare från övriga ortsklubbar är det bara Vaggeryds SOK:s Lisbeth Karlsson som hävdar sig riktigt bra. Lisbeth, i klassen D70, har nästan sju minuter fram till ledande dam som i sin tur har två konkurrenter tätt in på sig. Så, kan Lisbeth försvara sin fjärdeplacering har hon gjort en stark vecka.

Taggar