Orientering

Bornetun utanför pallen

Orientering Veteran-SM i orientering inleddes i dag i Motala med sprint. Torild Bornetun, Skillingaryds FK, var medaljaspirant.

Närmare tusen orienteringsveteraner är denna helg samlad i Motala. Där ska det springas tre SM-lopp på tre dagar.

Först ut var sprinten, korta banor och vinnartider runt tio minuter. I klassen H80 finns SFK:s Torild Bornetun som kandidat på medalj. Han gjorde ett klart godkänt lopp, men missade prispallen.

Bornetun kom på fjärde plats och var 38 sekunder från bronset. Rune Carlsson, Sundbyberg, vann på 9.37 före Sivert Axelsson, Kalmar, 11.36 och Peo Bengtsson, Pan-Kristianstad, 11.52. Torild Bornetun hade 12.15 och var över minuten före femte man.

Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK, har nått många topplaceringar i höst. Sprint är kanske inte hennes specialdistans. Det blev 15:e plats i D70 i dag och hon var närmare fyra minuter efter mästarinnan Maud Mossberg från OK Järnbärarna.