Orientering

Axel i topp direkt

Orientering 5-dagarsorienteringen i Värmland inleddes på söndagen och det blev toppen direkt för Bredaryds SOK:s stora segerhopp Axel Elmblad.

Elmblad har vunnit sina pojkklasser flera gånger och senast i fjol i H14 i Dalarna. Nu finns han i H15 och han slog till direkt. Etappvinst – nummer 1 – var ett faktum och segermarginalen blev nästan minuten, eller rätteligen 59 sekunder före Valter Pettersson från Hallsbergsklubben OK Tsaren.

Bredaryds SOK har som vanligt störst trupp av bygdens fyra klubbar och det blev utöver Axel Elmblads etappseger fler topplaceringar.

Fyra BSOK:are landade som trea. Det var Håkan Svensson i H50-1 (1.57 efter ettan), Carina Svensson i D50 (2.02 efter), Ina Skalberg i D50 Kort (0.49 efter) och Tuva Nylund i D13 (1.36 efter). Bredarydsklubben hade sedan ett stort antal placeringar mellan 4–10.

Övriga tre lokala klubbar ha i år få startande. Lisbeth Karlsson, Vaggeryd, gjorde ett jättebra lopp i D70 och blev tvåa, 1.46 från etappvinst. Av OK Stigens deltagare gjorde Marita Johansson bästa loppet.

Totalt var årets första etapp tuff. Det snackades om öppen och fin terräng, men det var inte speciellt snabbt och mer kuperat än annonserat.

Än en gång har O-ringenledningen hittat på nya inslag i upplägget. Försvunnit har exempelvis motionsklasser, Challenge-klasser och öppna klasser. De har ersatts av något som kallas Eget upplägg där det går att välja ett ”färdigt paket” eller bana med valfri banlängd och svårighetsgrad. Från allt detta kommer arrangörerna inte att leverera några resultat till media, vilket bara är att beklaga. Något som irriterade många deltagare vid etapplatsen i byn Skjutsbol var att det inte serverades någon resultatgivning. Anledningen stavas: besparing.

Värnamo.nu har i flera år bjudit på både en och flera texter, men i och med att servicen helt enkelt försämrats nöjer vi oss med en kortare sammanfattande text.

Resultatlistor för bygdens klubbar är beställda och kommer förhoppningsvis att levereras…

Taggar