Motorsport

Värnamoduo blev sprintmästare

Motorsport Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustín Ramírez Acosta summerar dubbla framgångar efter Rally RS Eliantorp.

Acosta och Eddie överst på pallen i ungdomsrallyt i Rally RS Eliantorp. Bild: El Toro Racing

Efter framgångarna i Addinol-sprinten i Norrköping i för en månad sedan tog Värnamoduon över ledningen i mästerskapet. Med ambitionen att säkra seriesegern tog duon under lördagen plats på startlinjen på Finnspångs Motorsällskaps hemvist i Eliantorp.

– Första sträckan var superhal, men vi satsade all in ändå. Vi körde tre sekunder snabbare än tvåan bland ungdomarna. Andrasträckan kändes mycket bättre då det kom mer fäste, men jag satsade lite mycket i sista kurvan och landade i diket men kom upp utan problem. Tredjesträckan körde vi säkert då vi redan låg etta med fem sekunder men gjorde ändå en ny rekordtid, säger Eddie.

När de tre sträckorna summerades stod det klart att Värnamoduon vann ungdomsrallyt med sju sekunders marginal ner till närmaste konkurrent. Men det var bara ett av flera glädjemoment den här eftermiddagen. Duon var även snabbast av alla otrimmade bilar som deltog i rallyt.

– Det känns väldigt bra att våran utveckling visar framgång, säger en glad Eddie.

Men inte minst så innebar segern i Rally RS Eliantorp att Värnamoduon vann Östergötlands RS-serie 2024.

Jag tycker att det har gått som bara den under hela året och är supernöjd med bilen. Jag har sett min egna utveckling och det är superroligt att veta att man blir snabbare. Den här resan är tack vare alla som stöttar mig. Efter den här vinsten så vill man pusha mot 2025 med ännu fler vinster. Tack för allt, säger en glad Eddie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *