Motorsport

Tre SM-silvermedaljer till SSMK

Motorsport När finaltävlingen i Rally-SM, Västrallyt i Trollhättan, avgjordes förra helgen blev det fina resultat både i tävlingen och i totala SM för Carl, Johan och Per-Ola.

Carl Eriksson lotsade Melvin Bengtsson från Kullings i 2WD och han berättar så här: 

– Västrallyt var nog säsongens bästa tävling. Vi låg på en andraplats i JSM inför tävlingen men silvret var långt från klart. Även om vi sett till placeringen var en bit efter på fredagskvällen var känslan väldigt bra och lördagssträckorna passade oss bra, trots att det stundtals var lite väl effektkrävande vägar. Tyvärr snurrade vi och fick motorstopp på den näst sista sträckan som gjorde att vi tappade mycket tid. Men det räckte ändå för att ta hem JSM-silvret, Melvins första och mitt andra. Så otroligt skönt efter en säsong med fruktansvärt högt tempo. 

Carl Eriksson tillsammans med föraren Melvin Bengtsson. Foto: VidhemMedia 2.0

I standardklassen ställde junioren Johan Pettersson med pappa Per-Ola i högerstolen. De har också varit mästerskapet troget under hela året och i Trollhättan på sista deltävlingen skulle det avgöras. Johan meddelar: 

– Det har varit roliga dagar där det har varit tajt hela tiden. Vi slutade två sekunder efter klassvinnaren i tävlingen och tar hem både ett SM-silver i standardklassen samt ett JSM-silver. Får tacka alla för en rolig säsong, särskilt sponsorerna och de som har hjälpt till på vägen. 

Foto Johan och Per-Ola: Privat
Foto Carl och Melvin: VidhemMedia 2.0

Per-Ola och Johan Pettersson är SM- och JSM silvermedaljörer. Foto: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *