Motorsport På lördagen körde Ljungby MK en för tidig Midsommardans när 150 ekipage gav sig ut på fem specialsträckor på sammanlagt 42 kilometer väster om Ljungby

Patrik Tallåker. Foto: Preben Hansen  [1/4]

Erik Bergman. Foto: Preben Hansen  [2/4]

Christopher Zeijlon. Foto: Pia Nilsson  [3/4]

Anders Hjälmeby. Foto: Preben Hansen  [4/4]

18 ekipage från Skillingaryds MK kom till start och för tre av dem slutade dagen på prispallen. Vädret denna ”vår” visade sig från sin lite kylslagna sida men för bilar och dess besättningar var det bästa förhållande.

Dagens mest besvikna hittar vi i Keith Wennbergs bil. För två år sedan hade han i Ljungby sin största framgång så långt när han var snabbaste Grupp E förare och även i är 2017 hade han bästa körtid men tidstillägg på en transport gjorde att segern grusades. Men Keith och kartläsande systern Jane får ta med sig den snabbaste körtiden till nästa tävling.

Dagens gladaste får de tre topptre-ekipagen utnämnas till.
Trea i den stenhårda klassen A-förare 2WD blev Christopher Zeijlon/Christofer Svensson. Det innebar också en sjätteplats totalt. Publiken framför allt på specialsträcka fem jublade högt när paret kom och med en fart som innebar att de efter sträckan avancerade från fjärde till tredje plats. I denna klass kom Erik Bergman/Per Andersson på 17:e plats och David Lindström på 19:2.

Nästa medaljör är Patrik Tallåker som med notläsande Evelina Kurtsson tangerade sin bästa placering med en andraplats i klassen för C-förare i standard Volvobilar. Nu kan en klasseger inte vara långt borta. Marcus Kjellkvist/Inge Petersson kom sexa, Lennart och Martin Karlsson åtta, Veronica och Roland Blomqvist tia och Thomas och Sara Kurtsson tolva.

Tredje pallplatsen tog Joakim och Britt-Louise Blansch. För första gången körde Joakim med noter och med sin mamma vid nothäftet blev resultatet över förväntan. Ja, förlåt, det var inte för att det var hans mamma som läste noter som det var över förväntan utan för att det var första gången. I denna klass kom Jennie och Louise Blansch på nionde plats.

I klassen för fyrhjulsdrivna bilar hittar vi totalsegraren Stoffe Nilsson, Hässleholm och också klubbens Urban Stacke på en femte plats.

Fem tiondelar av en sekund är inte mycket men tillräckligt för att skilja Anders Hjälmeby/Dan Gustavsson från en tredjeplats i A-förare Volvoklassen. Att döma av hur bilen såg ut vid målgång är det nog så att Anders inte kan skylla på någon att det försvann en halv sekund och mer längs banan. Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kom på en nionde plats nästan 14 minuter efter resten. Tycker man om rally så håller man väl på så länge som möjligt, eller? Bekymmer på specialsträcka två var anledningen.

Frida Axelsson börjar mer och mer lära känna sin nya Honda och kom på en 18:e plats i B 2WD.

Slutligen en rapport från klassen för historiska bilar där Eric Lennartsson kartläste åt Thomas Theorin, Anderstorp till en tredje plats. Patrik Axelsson blev sjua och också bäste C-förare, Sune Lorentzon elva medan Bengt Lundström/Billy Paulsson fick bryta.

För klubbens förare väntar nu Hammarslaget i Norrahammar kommande söndag och veckan efter Sydrallyt med start i Tingsryd. I dessa två tävlingar kommer med största sannolikhet fler framgångar.