Motorsport

Sverige runt med SSMK

Motorsport Klubbens förare har varit aktiva på olika ställen i Sverige i helgen. Slutet på september brukar alltid vara en tävlingstät helg och så också detta år.

Nellie Karlsson och Adrian Ring trea i Marknadsnatta 2024. Bild: JCRallypics  [1/4]

Vincent och Karl tvåa i Rally Vetlanda 2024. Bild: Privat  [2/4]

Keith och Jane åtta i Rally Vetlanda. Bild: Johan Sellmo  [3/4]

Carl och Simon Andersson tvåa i Temahallen 2024. Bild: MotorsportLarsson  [4/4]

Med tävlingscentra i Boxholm körde Västra Östergötlands MK sin tävling Marknadsnatta. De har i många år kört i slutet av oktober men krav från bland annat markägare gjorde att de denna gång körde en månad tidigare. En av SSMK:s mest framgångsrika kartläsare, Nellie Karlsson, bor nu i Östergötland med sambon Adrian Ring och de gjorde tillsammans en mycket bra tävling och kom på tredje plats av 29 startande i A-förare 2WD. Mycket bra gjort med tanke på att de kör så sällan. Christopher Zeijlon och Christoffer Svensson gjorde ett försök att bättra på sin placering i Svenska Rallycupen men de fick tyvärr bryta redan på SS 1.

Knappt tio mil rakt söderut från Boxholm arrangerade Vetlanda RRC Rally Vetlanda. Då Marknadsnatta flyttade från sitt vanliga datum fick klubben oväntad konkurrens och lockade inte så många startande som önskat till sin fina tävling med fem sträckor på sammanlagt 45 km specialsträcka. Skillingaryds MK hade funktionärer på plats både i tävlingsledningen och ute på en sträcka men också tre tävlingsekipage.

Bästa lyckades Vincent Johansson och Karl Stark med en andra plats i C-förare VOC/GrpF. Det vara deras tredje andra plats i följd men de har under året också två klassegrar, ett mycket bra år med andra ord. Christer och Marie-Louise Westerdahl kom femma sin klass och Keith och Jane Wennberg åtta. Keith och Jane hade en tuff dag då deras motorsvagare Grupp E bil för dagen fick tävla ihop med de mer motorstarka Grupp F bilarna.

Ytterligare en förflyttning söderut gör att vi landar strax utanför Hässleholm och Temahallen rallysprint. Där gjorde Carl Eriksson årets andra inhopp hos Simon Andersson från Eslöv. Liksom i Simrishamnsmixen i våras blev det en andra plats för duon.

Kommande tävling för klubbens förare är Toarps-sprinten i Borås den 6 oktober. Där kommer Roland Eidhall, med broder Gordon, göra debut i sin nybyggda Volvo 164. Helgen efter, den 12 oktober kör Älmhults MK Silverratten och där är så här långt sex ekipage från SSMK anmälda. Vi önskar dem lycka till. Några veckor senare, den 26 oktober, arrangeras klubbens egen tävling Skilling 50 i trakten av Hillerstorp och Brännehylte.

Carl Eriksson tillsammans med föraren Melvin Bengtsson. Foto: VidhemMedia 2.0

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *