Motorsport

Seger i Norrköping

Motorsport Det blev seger för Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustin Ramirez Acosta när Addinol-sprinten avgjordes på Himmelstalundsfältet i Norrköping i dag.  avgjordes i dag. 

Pressbilder: El Toro Racing  [1/3]

Pressbilder: El Toro Racing  [2/3]

Pressbilder: El Toro Racing  [3/3]

Sprinttävlingen lockade närmare 90 ekipage och tävlingen bestod av en specialsträcka som varje tävlande körde tre gånger. Som ett av tre ekipage i ungdomsrally-klassen tog Värnamoduon plats på startlinjen med ett enda mål: att vinna.

Efter den förra tävlingen i  Vimmerby då bilen gick sönder så ville vi satsa allt för att vara på toppen, berättar Eddie.

Den första sträckan var väldigt hal på grund av rullgrus. Trots det hala underlaget vann Värnamoduon sträckan med två och en halv sekund före närmaste konkurrent. När sträckan kördes den andra gången hade greppet förbättrats. Duon fortsatte på den inslagna vägen och vann även den här gången med två och en halv sekunds marginal ner till närmaste konkurrent.

– Sträcka tre var nästan som att köra på räls. Det var väldigt spårigt och det var bara att gasa och styra in och hoppas att du inte flyger av rälsen, säger Eddie.

När tredjesträckan var slutkörd stod det klart att Eddie och Acosta stod som segrare i ungdomsrally. Addinol-sprinten ingår i Östergötlands RS-serie och efter dagens resultat leder Värnamoduon sprintserien.

– Nu ska vi ska försöka hålla detta så att vi vinner 2024. Jag vill tacka så jättemycket till alla er som hejar på mig och stöttar er, avrundar Eddie.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Seger i Norrköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *