David Lindström blev sjua. Foto: Preben Hansen  [1/7]

Silverplats för Svante Arthursson. Foto: Preben Hansen  [2/7]

Ensam i klassen och segrare Sune Lorentzson. Foto: Preben Hansen  [3/7]

Femteplats för Rasmus Thulin Johansson. Foto: Preben Hansen  [4/7]

Tvåa i klassen och fyra total blev Peter Ståhl. Foto: Preben Hansen  [5/7]

En andraplats för Patrik Axelsson. Foto: Preben Hansen  [6/7]

Marcus Kjellkvist på väg mot fjärdeplatsen i Hässleholm. Foto: Preben Hansen  [7/7]

Tävlingen ingick i Sydsvenska Rallycupen samt i DM för Småland och Södra. Skillingaryds Motorklubbs förare lyckades bra på de fem specialsträckorna och fick med sig flera framskjutna placeringar hem.

Först ut var de klassiska bilarna. I klassen för årsmodellerna 1966-75 kom Patrik Axelsson/Mats Bergman på en andra plats. De låg inför sista sträckan på en tredje plats man lyckades ta in de nio sekunder och mer därtill som skiljde upp till silverplatsen.

I klassen 1976–81 återvände Svante Arthursson/Anders Fransson efter 40 år till Hässleholm, förra gången vann de totalt, denna gång blev det en andra plats i klassen. Sune Lorentzson/Dan Sjöqvist var ensamma i sin klass 1982–90 men fullföljde förtjänstfullt och vann således.

Bland A-förare 2WD kom Håkan Ståhl/Peter Ståhl på andra plats och med det också på fjärde plats totalt. Deras bästa placering för året och det i en bil med betydligt färre hästkrafter än övrigas i klassen. Även David Lindström/Tobias Steen gjorde med sin sjunde plats säsongsbästa. Frida Axelsson var co-driver åt Hampus Larsson, Kristianstad och kom på fjortonde plats, medan Alexander Axelsson/Nellie Karlsson tyvärr fick bryta.

En till med årsbästa hittar vi bland C-förare VOC där Marcus Kjellkvist/Inge Petersson blev fyra.  Dennis Svensson/Fredrik Johansson körde sin andra tävling någonsin och kom på en tionde plats av de 19 som startade vilket får anses klart godkänt. I samma klass fick Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson bryta.

I klass C-förare Grupp E firade Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist Joakims födelsedag genom att bli fyra, ännu en stabil placering där de brukar ligga, mellan andra och femte plats. Jennie Blansch/ Louise Blansch fullföljde familjens framgång med en elfte plats.

Övriga placeringar

• Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson elfte plats i A-förare VOC.
  • Keith Wennberg/Jane Wennberg på sjunde plats i A/B-förare Grupp E
  • Rasmus Thulin Johansson/Robin Rosengren femma i B/C-förare 2WD, i samma klass fick Dan och Christer Skärin bryta.
  • Urban Stacke/Robert Anrep-Nordin 4WD fick också bryta.

Nu är det två veckors uppehåll till hemmatävlingen Skilling 500 den 26 augusti. Start och mål samt serviceplats i Klevshult samt ett kort uppehåll med förarintervjuer i Vaggeryd