Motorsport

Många positiva känslor från Silverratten

Motorsport Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustín Ramírez Acosta summerar en god erfarenhet när Silverratten i Älmhult avgjordes i går. 

Bild: Lasses Rallyreportage  [1/2]

Bild: Agustín Ramírez Acosta   [2/2]

Tävlingen var den femte i Smålands-DM. Den senaste deltävlingen, Rally Vetlanda, blev ett trendbrott för Värnamoduon och med god förhoppning tog de plats på startlinjen för att köra Silverrattens sex sträckor.

Dagen innan tävlingen kom Kronqvist Mek och bytte motorfästet och  växellådsfästet. Vi var lite oroliga om vi skulle komma till tävlingen men Kronqvist Mek sa ” det här fixar vi på 10 minuter, inga problem”. Vilka killar! Tack! Dagen började lite kyligt men det verkade som att det inte skulle regna i alla fall.  Vi var laddade och ville köra snabbt och ha så roligt så möjligt, säger Agustín.

De första två sträckorna var väldigt hala på morgonen på grund av mycket rullgrus. Duon kämpade sig igenom och var nöjda med sin prestation.

– Man kan alltid bli snabbare, säger Eddie.

Sträcka tre och fyra var samma de två första. Duon förbättrade sin tid rejält och Eddie var supernöjd med körningen.

Det fanns fäste och han satsade 110 procent, säger Agustín.

Den femte sträckan bestod av en smal skogsväg med många krön. Sjättesträckan kördes i Millebygden, en väldig känd sträcka s0m många förare åker för att testa sina bilar på. Innan körningen var Eddie orolig för denna sträckan, då ett litet misstag kan bli dyrt både i tid och pengar.

– Eddie körde snabbt och med mycket stöttning av mig. Eddie hade superkul. Eddie och jag avslutade sträckan med en stor glädje och vi var jättenöjda med vår prestation, säger Agustín.

När de sex sträckorna var avklarade stod det klart att Värnamoduon tog femte plats i ungdomsrally och slutade på en total 54:e plats i Silverratten.

– Teamet åker hem med många positiva känslor då bilen funkade 100 procent felfritt (även tredjeväxeln hoppade inte av längre tack vare bytena av motor- och växellådsfäste och Eddie gav 110 procent på alla sträckorna, säger Agustín.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Många positiva känslor från Silverratten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *