Motorsport

Full satsning i Skilling 500

Motorsport Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustin Ramirez Acosta gav allt i lördagens Skilling 500.

Pressbilder: El Toro Racing  [1/4]

Pressbilder: El Toro Racing  [2/4]

Pressbilder: El Toro Racing  [3/4]

Pressbilder: El Toro Racing  [4/4]

Totalt ställde åtta ekipage upp i klassen ungdomsrally, vilket var rekord. Bilen besiktades klockan sju på morgonen och starten gick klockan 11. Mot bakgrund av att paret bröt förra tävlingen så var det med viss ängslan som duon ställde sig på startlinjen. Trots detta gav paret allt från första början.

– På förstasträckan gick vi ”all-in”. Vi började nå gränserna på bilen. Vi körde i mål och var jättenöjda med bilen och våran insats. När vi visste att bilen höll ihop så kändes det säkrare och vi körde så snabbt vi kunde på andrasträckan, säger duon.

– På sträcka 3 handlade allt om fart. Långa raksträckor innebar att vi toppade bilen vid 135 kilometer i timmen med varvstopp på femmans växel. Där hade vi det dock kämpigt med Volvobilarna. Fjärde och sista sträckan var 16 kilometer lång och det enda jag kan säga är ”herregud”. På denna sträcka fanns allt möjligt, både snabba och långsamma partier. Vi missbedömde en kurva då den såg enkel ut men den nypte mer en vad vi trodde. Vi var nere i diket med bakdäcken , vi kom in i kurvan i 110 kilometer i timmen och tappade max två sekunder i den. Vi har aldrig varit så rädda i rally, men vi klarade oss.

Efter fyra körda sträckor stod det klart att Värnamoduon kom på fjärde plats i ungdomsrallyklassen.

– Vi är väldigt stolta över vår prestation. Många har pratat om oss på sociala medier och vi blir publikens favorit med våran Polo, avrundar duon.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *