Motorsport

Felix jagar ny pallplats på säsongens sista traditionella bana

Motorsport Indycarsäsongen närmar sig sin upplösning och i helgen avgörs det sista loppet på en så kallad road course (traditionell bana) innan mästerskapet går i mål med tre avslutande ovalrace. Grand Prix of Portland står värd för helgens sammandrabbningar – en tävling som historiskt varit mycket god mot Felix Rosenqvist.

Foto: Penske Entertainment.

Rosenqvist har två pallplatser på fyra starter på Portland International Raceway. Redan under sin debutsäsong i Indycar 2019 körde han in som tvåa på anläggningen i Oregon, ett resultat han sedan upprepade så sent som i fjol. Däremellan har smålänningen ytterligare två topp tio-resultat på den drygt 3 kilometer långa banan på den amerikanska västkusten.

Efter en stark insats förra helgen på World Wide Technology Raceway, där han blev sexa trots att han tvingades till ett extra depåstopp på grund av ett tankningsproblem, är Rosenqvist nu redo att svänga både höger och vänster en sista gång under 2024.

– Portland är en bana jag verkligen tycker om, säger Felix Rosenqvist. Jag har två andraplatser där, så förhoppningsvis kan jag slå det i helgen. Jag tror att det är en bra chans för oss att verkligen få utlopp för den potential vi haft så många gånger i år.

– Det känns som att vi hittat tillbaka till formen igen efter några gropar på vägen. Jag är extremt taggad inför Portland och det sista road course-racet för säsongen.

Rosenqvist har åtnjutit en övervägande positiv första säsong med sitt nya team Meyer Shank Racing, och avancerade tillbaka in i topp tio i förarmästerskapet under den gångna helgen. Med fyra lopp kvar att köra är den 32-årige svensken på väg mot teamets bästa mästerskapsplacering någonsin i Indycar.

Helgens Grand Prix of Portland drar igång med ett inledande träningspass på fredag. Kvalet körs på lördag kväll svensk tid. Racet avgörs på söndagskvällen och sträcker sig över 110 varv.

Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *