Motorsport

Elliot tävlar i Coupe de l’Avenir 

Motorsport Elliot Lord, 12 år från Gnosjö som tävlar i motocross har blivit uttagen till ännu ett äventyr. I somras var det Junior VM i Holland och nu i helgen är det att representera Sverige i 85cc-klassen vid tävlingen Coupe de l’Avenir i Belgien den 28-29 september.

Elliot Lord är laddad för detta äventyr

Tillsammans med åtta andra svenska förare kommer Elliot att tävla i denna prestigefyllda lag tävling, som i stort sett kan ses som ett lag-EM för unga förare.

Coupe de l’Avenir är en internationell motocrosstävling som årligen hålls i Belgien och riktar sig till unga och lovande förare. Tävlingen ger juniorförare en plattform att tävla på hög nivå och har blivit en viktig språngbräda för framtida stjärnor inom sporten. Namnet betyder ”Framtidens Cup” på franska, vilket tydligt speglar syftet med att lyfta fram och utveckla framtidens motocrosstalanger.

– Det kommer vara ett svenskt lag för 65cc, ett lag för 85cc och ett lag för större 125cc/250cc/450cc. Även lokala föraren Hugo Forsgren som tävlar för SMK Värnamo kommer att vara med, berättar Frida Lord i ett mejl till redaktionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *