Motorsport

Drivaxel satte stopp för Värnamoduo

Motorsport En trasig drivaxel kostade Eddie Ramírez Eriksson och Agustin Ramirez Acosta en framskjuten placering i Dackefejden.

I helgen tävlade Eddie Ramírez Eriksson och Agustin Ramirez Acosta i Dackefejden i Växjö. Bild: Morgan Hansson  [1/3]

– Andrasträckan var jag jättesnabb, jag låg på femmans växel i full gas i 135 kilometer i timmen och jag gjorde det flera gånger, säger Eddie. Bild: Ronny Augustsson  [2/3]

Bild på den trasiga drivaxeln. Bild: El toro Racing   [3/3]

I helgen inleddes Smålands DM i rally med Dackefejden i Växjö. På plats för att delta i tävlingen var Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustin Ramirez Acosta. Tävlingen började i Kosta och hade en totaldistans på tio mil, varav hälften var specialsträckor. Dagen började jättebra för duon, som direkt tog hand om andraplatsen.

– Förstasträckan var jättekurvig, vi kände att grejerna fungerade som de skulle och vi är nöjda att vi köpte nya stötdämpare. Andrasträckan var jag jättesnabb, jag låg på femmans växel i full gas i 135 kilometer i timmen och jag gjorde det flera gånger, säger Eddie.

När den tredje sträckan skulle inledas lossnade drivaxeln på vänstersidan och Värnamoduon tvingades bryta tävlingen.

– Vi vet inte hur, när eller varför men den hoppade av och bilen funkade perfekt tills detta hände. Vi är väldigt glada över våran prestation och vi åker hem med glädje även fast bilen inte är hel, men nu är det bara att fixa den och tävla igen, säger Eddie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *