Motorsport

Dennis driver motorcrossteam

Motorsport Ett motocrossteam inom Vrigstad Motorklubb bildades för två år sedan och drivande är Dennis Johansson från Skillingaryd-Vaggeryd. 

Mattias Olsson trivs lika bra i luften som på marken  [1/10]

Patrik Wallensten säger inte nej till en flygtur på sin Honda  [2/10]

Tobias Fridén trivs bra på sin Yamaha  [3/10]

Dennis Johansson gratulerar sin teamkompis Conny Strandgård till vinsten från en tävling i Halmstad i somras  [4/10]

Christian och Victor är trötta men nöjda efter ett långt och krävande endurolopp i Linköping somras  [5/10]

Conny Strandgård har bra fart på motorcykeln  [6/10]

Christian Jensen är flitig med träningen, 3-4 pass i veckan blir det  [7/10]

Även Dennis är sliten men nöjd efter nästan 3 timmar i endurospåret  [8/10]

Teamtröja  [9/10]

Teamtröja  [10/10]

Dennis Johansson är av många i kommunen ett välbekant ansikte då han tillsammans med sin far Håkan driver Håkans Fastighetsservice AB i Vaggeryds kommun.

Laganda, god kamratskap och gemenskap är tre ord som håller ihop det relativt nybildade motorcrossteamet. I kommunen har killarna även ett gemensamt garage, för man måste gilla garagetid om man ska tävla i motocross. 

– Kör man cross en timme betyder det cirka två timmar mekande, så det vill till att man trivs i garaget. Det som görs är bland annat att luftfiltret byts efter varje träning. Oljan i motorn byts efter fem körtimmar. Allt ska tvättas efter varje träning, både personlig utrustning och motorcykeln, så det tar sin tid säger Dennis.

Samtliga i hans team tävlar för Vrigstad Motorklubb och rabbarna kör allt från motionärsnivå till SM-deltävlingar. Motorcross körs på en bana med mycket hopp och varje heat körs i cirka 25 minuter. Enduro körs på en smalare längre bana i skogen och där handlar det om uthållighet istället då loppen körs i ungefär tre timmar. 

Team Biokleen – som man kallat teamtet – har följande medlemmar; Tobias Fridén, Victor Robertsson, Mattias Olsson, Dennis Johansson, Patrik Wallensten, Jesper Lundberg, Emil Wallensten, Christian Gustavsson, Johan Karlsson, Conny Strandgård och Christian Jensen 

– Att bilda ett team gör att man får en grym sammanhållning och man kan träna tillsammans. Många företag runtomkring nappade på min idé och ville synas som reklam på våra teamtröjor, säger teamchefen Dennis. 

De flesta motorcyklarna köps av en motorfirma i Skåne och denna firma drivs av SM-åkaren Fredrik Werner som har lång erfarenhet och även flera SM-guld inom sporten. Fredrik hjälper även till i teamet vid träningar. Många i teamet tävlar i Nilssons motorcup som är en motionärsserie i Skåne, vilken också är den närmaste serien. 

– Conny Strandgård är duktig i serien och på senaste tävlingen på en bana utanför Halmstad plockade han hem dubbel-vinst i B-finalen, berättar Dennis. 

På vår, sommar och höst består teamets träning mest av crosskörning och kondition, då killarna ska vara i god fysisk form. På sommaren sköter killarna träningen själva, men på vinterhalvåret är det gemensam träning på gymmet i centrala Vaggeryd som gäller.  Dennis nämner att det är tråkigt att det inte finns möjlighet för motorcrossåkare att träna någonstans inom kommunens gränser. Teamet, med Dennis i spetsen, har börjat föra samtal med kommunen för att hitta en lösning. 

– I den här sporten får man räkna med några benbrott per år, säger Dennis, som just nu själv är justerad efter ett nyckelbensbrott och är tacksam för alla förstående arbetsgivare.

– Det är tyvärr en dyr sport, så vi är väldigt glada för alla sponsorer som hjälper oss. Men det finns lediga platser för fler sponsorer på tröjan inför nästa säsong, avslutar Dennis med ett leende.

Taggar

Dela