Motorsport

Bröt trend i Vetlanda: ”Det gick”

Motorsport Det blev andra plats för Värnamoduon Eddie Ramírez Eriksson och Agustín Ramírez Acosta när Rally Vetlanda avgjordes i helgen.

Bild: Morgan Hansson  [1/2]

Agustín Ramírez Acosta   [2/2]

Tävlingen ingår i Smålands-DM, ett mästerskap som har bringat otur för Värnamoduon. Två av tre tävlingar de har ställt upp i har de fått bryta.

– I dag (läs lördag) ville vi få bort all negativitet från Smålands-DM. Och det gick, berättar Eddie.

Rally Vetlanda bestod av fem sträckor med en totallängd på 44 kilometer.

– Förstasträckan var väldigt snabb och var inte gjord för våran bil. Vi gjorde vårat bästa och började försiktigt och ökade sedan tempot men ettan tog oss med 17 sekunder, säger Eddie.

Sträcka två, tre och fyra var riktigt roliga sträckor, berättar Värnamoföraren.

– De passade min bil perfekt och i och med detta så var vi med och fajtades med ungdomsledaren. Vi höll oss på nästan exakt samma tider hela tiden och det var en riktigt skön känsla att veta att man körde så snabbt, säger Eddie.

På den femte sträckan började det regna. Duon tog sträckan som träning, då det endast var den andra gången som de körde i regn.

– Det var en ny upplevelse men väldigt roligt, säger Eddie.

Paret gav 100 procent och när de fem sträckorna summerades så stod det klart att det blev en andra plats i ungdomsklassen, 20 sekunder bakom ettan.

– Det var en väldigt skön känsla att komma in i mål i den fjärde deltävlingen i Smålands DM. Jag tyckte att tävlingen var väldigt rolig. Det var många krön som nöp och väldigt snabba vägar så det fanns mycket variationer. Det var mycket fina vägar, säger Eddie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *