Motorsport

6-åringar i klubbmästerskap

Motorsport Unga talanger i karting när Gislaveds MK arrangerade klubbmästerskap för de allra yngsta

Gislaveds MK satsar för kartingframtiden och under onsdagskvällen gjordes ett fint arrangemang för de allra yngsta, 6-åringarna i klubben. Till barnens glädje kom Super Mario-figuren ”Luigi” och agerade som starter och prisutdelare. 6-åringarna kör den så kallade kadettiklassen som är för de minsta där man inte får tävla om placeringar utan är en uppvisningsklass. 

Skillingaryds MK:s rallyförare och Hildas pappa, Christopher Zeijlon berättar:
– Det regnade rätt bra innan start så banan var blöt när de skulle iväg. De får bara köra på slicks i kadettiklassen och inga regndäck. Barnen sattes på prov då det blev en del snurrningarna men de tyckte det bara var kul och hanterade karten bra. Vi körde fyra heat med sex varv i varje. De gjorde riktiga startar med ”mastervarv” vilket betyder rullande start med signal. Det var ett fint arrangemang klubben gjort och uppskattat att ”Luigi” var med också. Vid prisutdelningen fick alla godispåse, pris och chokladguldmedalj.

Vad ska det bli av de här 6-åringarna, undrar vi?

– Vi får se om det slutar i Formel 1. Fast det blir nog lite dyrt. Så länge de har kul får de hålla på, att de har roligt är huvudsaken, avrundar Christopher Zeijlon. 

Fotnot: Kadettiklassen är kartingklassen för barn mellan 6-8 år. 

På prispallen ses från vänster: Sally Good, Hilda Zeijlon, Malte Erfurt och Teodor Kardebratt. Bakom pristagarna finns Luigi som egentligen heter Jonas Kraft

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *