Ishockey

VGIK vann seriepremiären

Ishockey Värnamo GIK lyckades vinna den tuffa bortamatchen mot Jonstorp i ishockeytvåans seriepremiär.

Ted Nilsson svarade för två mål. Arkifvbild

VGIK hade till synes ganska klara 3–1 efter två perioder men i den tredje jobbade Jonstorp hårt för att nå ifatt. Närmare än 2–3 och 3–4 kom man dock inte. VGIK vann till slut med 6–3 (1–1, 2–0, 3–2). Skott vann man med 37–20.

Efter hemmaledning kunde Martin Mörck kvittera med Ted Nilsson som framspelare. Noterbart är att VGIK då hade en man utvisad.

Trots att VGIK vann skotten i perioden med klara 10–5 blev det inte fler mål förrän i mittperioden. Redan 20 sekunder in på denna gjorde Alexander Heiel 2–1 i numerärt överläge med Marcus Bengtsson som passningsläggare.

14.52 in på perioden kom 3–1 och än en en gång med en hemmaspelare i utvisningsbåset. Johan Hjalmarson var målskytt. Ted Nilsson och Marcus Bengtsson fick passningspoäng. VGIK vann skotten med hela 16–6.

Fult spel
– Jonstorp hade tolv tvåor i matchen och man vinner inte utvisningsbåset. De vevade, slog och det var gnälligt. Men vi visade bra tålamod och föll inte in i deras spel, noterar VGIK-tränaren Anders Karlsson

1.11 in på slutperioden reducerade Jonstorp till 2–3 trots en man mindre på isen. 2–4 kom efter 6.31 med Ted Nilsson som siste man på pucken.
Jonstorp reducerade efter 7.52 men närmare än så kom man inte.

Efter 13.10 spelade Alexander Heiel och Philip Persson fram Carl Lageskog som gjorde 5–3. 6–3 kom i slutminuten genom Ted Nilsson.

– Vi visste att Jonstorps skulle spela ungefär som de gjorde. Det blir inget bra lir mot ett sådant motstånd men vi utnyttjade deras utvisningar på ett bra sätt, säger Anders Karlsson.

Många var bra
Han ger extra beröm till Ted Nilsson som var inblandad i flera av målen. Längst bak visade Albin Hakelid prima takter. Alla backarna var bra med extra beröm till Johan Hjalmarsson och Mattias Claar. Även Victor och Philip Persson hörde till de mer framträdande.

På onsdag har VGIK hemmapremiär mot ett Lund som i dag inledde serien med 2–5 mot Osby.

.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela