Ishockey

VGIK vände, tappade och vann

Ishockey Värnamo GIK spelade under torsdagen sin första träningsmatch för säsongen. Det blev slutligen seger med 4–3 efter förlängning efter en svängig historia.

VGIK-tränaren Anton Lundh summerar det hela som en ”typisk träninsmatch”
– Det blev lite hafsigt spel. Men vi vinner rättvist och jag tycker vi kunde avgjort den tidigare.

Bortalaget hade ledningen efter en period med 1–0. VGIK kunde sedan gå fram till 3–1. Men Åseda skulle komma tillbaka och ta matchen till förlängning. Men i en träninsgmatch är inte alltid resultatet det viktigaste. Det gäller att linjer i spelet och känna att man är på rätt väg.
– Precis som alla andra så har vi också börjat med att sätta ett försvarsspel och hitta lite grunder. Eftersom det var första matchen på hemmaplan så vill man sätta mycket attityd och kroppsspråk. Det är sådant man kan påverka själv. Det kan man inte alltid göra med passningar och så vidare. Jag tycker grabbarna visar bra energin idag, säger tränaren.

Anton Lund fortsätter:
– Vi bjuder in dem i matchen. Men vi kommer tillbaka och jag tycker det är starkt. Ibland blir spelet lite naivt. Men det blir en läropeng för framtiden.

Tränaren vill inte sätta någon framför någon annan efter kvällens match.
– Vi går på fyra fulla femmor och visar att vi har ett brett lag. Vi skapar väldigt många chanser och har en offensiv uppsida. En bredd där många kan kliva fram och avgöra.

Till matchen hade man Trojalånen Elton Backer och Albin Lantto i laguppställningen.
– Jag tycker de spelade väldigt säkert och fin ishockey. Det är inte alltid så lätt som ung att komma in i ett lag. Men de gör det bra.

Målskyttar för VGIK blev Ludvig Seydlitz 2, Kalle Holmberg och David Good

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *