Ishockey

VGIK-trion ska försvara de småländska färgerna

Ishockey Tre spelare med Värnamo GIK som moderklubb kommer till helgen att inleda årets upplaga av TV-pucken. – Vi har ett starkt och stabilt lag, berättar Alfred Ingelsten.

Från vänster: Melker Åkesson, Vide Holmberg och Alfred Ingelsten. Alla med Värnamo GIK som moderklubb. Foto: Privat

Alfred Ingelsten spelade ifjol för Växjö och var med om att vinna SM-guld för pojkar med dem. Nu väntar HV 71:s U 16-lag till kommande säsong.
– Jag vill utvecklas och bli den bästa spelaren jag kan bli, svarar han på frågan om vad han har förväntningar inför säsongen i HV.

Dina spontana tankar inför TV-pucken?
– För det första ska det bli väldigt kul och en ära att få representera Småland. Vi har ett starkt och stabilt lag jag tror att vi kan komma riktigt långt om vi gör det jobbet vi ska göra. Det är många duktiga lag, men vi siktar på att ta oss vidare och spela slutspelet.

Backen Melker Åkesson (Växjö) och forwarden Vide Holmberg (Troja) är också uttagna.
– Det är svinroligt att vi är tre från samma klubb. Det ska bli kul, säger Alfred Ingelsten.

Vann TV-pucken 1991

Huvudtränare för årets upplaga av Smålandstruppen heter Magnus Sandberg. 1991 fanns han med i det vinnande Smålandslaget som spelare och kunde bilda klassisk TV-puckshög med bland annat Johan Davidsson. Även Sandberg blev elitspelare och var bland annat med att plocka upp Mora till elitserien 2004.

Magnus Sandberg säger så här om vad vi kan förvänta oss av Småland i år.
– Från början när vi samlade den här 09-kullen i januari så har vi haft en inställning att vi är Sveriges näst största hockeydistrikt och därför ska vi i Småland alltid ha som mål att komma väldigt långt i turneringen. Det ska vi känna en stolthet och trygghet i framförallt.

Han fortsätter:
– Sedan i detta så är vi väldigt ödmjuka i form av att vi vet att vi spelar i en tuff grupp med fem andra lag som är väldigt bra. Det ska vi vara medvetna om. Men vi har ett bra självförtroende i gruppen och vi känner att vi har alla ingredienser i alla lagdelar för att vi ska kunna slå alla lag.

Tränaren förklarar vidare att Småland kommer spela en fartfylld och offensiv ishockey med mycket fysisk närvaro.
– Vi spelar ganska tufft och försöker sätta press på motståndarna.

Magnus Sandbergs omdöme om de tre VGIK-produkterna

Alfred Ingelsten, HV 71

Han är en väldigt spetsig forward, han är ganska oöm och en bra avslutare med bra skridskoåkning och bra skott. Sedan är han högerskytt också. Han är en ganska komplett offensiv spelare.

Vide Holmberg, Troja

Han och Alfred är väldigt lika spelartyper. Båda är skickliga med pucken och duktiga på skridskorna. Även Vide är högerskytt. Vide har gjort en fantastisk resa under sommaren och början av hösten. Han har verkligen varit ett stort utropstecken för oss under våra samlingar. Han har verkligen tagit för sig och tagit stora steg det senaste halvåret. Det har varit kul att följa hans utveckling.

Melker Åkesson, Växjö

Lite samma sak som med Vide. Melker var ju inte med i Aprilcupen. Men han har tagit jättestora kliv under våren och sommaren och gjorde det jättebra på den sista uttagningen här som ledde till att vi plockade med honom på sju backar. Han är en trygg back. Skicklig skridskoåkare som är väldigt trygg med pucken. Ett bra förstapass och han krånglar inte till det så mycket utan han står rätt. Det har varit kul att se hans utveckling det senaste halvåret. Det är kul när de killarna kommer fram.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *