Ishockey

VGIK spikar målvaktsparet – med lån från Troja

Ishockey Målvakten Jonathan Petersson fortsätter ytterligare en säsong i Värnamo GIK. Som kollega kommer han få en av Trojas tre målvakter.

Under gårdagen gick Troja-Ljungby ut med att de kommer ha en målvaktstrio nästa säsong. Fjolårets målvaktspar Jesper Eliasson och Viktor Westermark fortsätter och de får sällskap av Trojaprodukten Vilgot Holm som närmast kommer från en säsong på lägre nivå i Nordamerika.

Jens Gustafsson är tränare i Troja och han kommenterade det hela på följande vis i ett pressmeddelande:
– I och med att vi nu väljer att vara tre målvakter, så kommer vi ha ett samarbete med Värnamo och det ger oss en bra möjlighet att ge alla tre målvakterna matchning på seniornivå.

Vem av de tre framgår inte alltså och Sporten ringde upp Jens Gustafsson för att få ett förtydligande.
– Vi kommer ha en målvakt i Värnamo hela säsongen och det kan bli aktuellt för alla tre. Men mest troligt med Vilgot och Viktor.

 

Viktor Westermark är en av de målvakter som kan komma att spela för Värnamo kommande säsong. Foto: Henrik Skoglund

Jesper Eliasson är en före detta talangmålvakt som bland annat draftats av NHL-klubben Detroit Red Wings och varit påtänkt som en av två målvakter i Färjestad. Men karriären har inte riktigt tagit fart och inför förra säsongen skrev han på för Troja där han stod för en bra insats och var deras givna förstemålvakt.

Jens Gustafsson är själv inne på att mest troligt kommer handla om Vilgot Holm och Viktor Westermark som kommer spela för VGIK.
– Jag vill hålla igång båda två och vi kommer alternera mellan vem som är i Ljungby och vem som är i Värnamo.

Enligt Jens Gustafsson så är avtalet klubbarna emellan att Troja garanterar VGIK en målvakt hela nästkommande säsong.
– Vi kommer dubbelregistrera alla tre målvakter. Det är smidigt då det är 20 minuter mellan orterna.

Värnamo gick under onsdagen ut med att man har förlängt kontraktet med Jonathan Petersson som anslöt från Södertäljes juniorverksamhet inför den förra säsongen och gjorde 16 matcher för VGIK.

Värnamo förlänger också med backen Oscar Norell samt värvar in backen Malte Larsson som spelade för både Troja och Grästorp förra säsongen.

NHL-draftade Jesper Eliasson kommer också dubbelregistreras mellan Troja och Värnamo

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *