Ishockey

VGIK nära sensation

Ishockey Värnamo GIK visade verkligen att de välförtjänt tagit sig till kvalserien till division I. De skakade om Mjölby – en av förhandsfavoriterna i kvalserien.

Efter att man tagit ledning i slutminuten av andra perioden höll man tätt till det återstod knappa tolvminuter. Ett något onödigt baklängesmål som följdes av ytterligare två mål för östgötarna.

VGIK kunde verkligen ställa kosan söderut med en viss belåtenhet trots förlusten. Man var med och skakade om och det är inget lag som går säkert mot VGIK-arna.
-Misstaget vid deras kvitteringsmål var att vi inte räknade in spelarna ordentligt i vår zon. Det utnyttjade Mjölby. Man var på väg att ta matchen till förlängning men dryga två och en halv minut före slutet kom det andra målet för Mjölby. Också det kändes aningen onödigt, säger VGIK-tränaren Anders Carlsson.
Att sedan Mjölby kunde göra 3-1 slutminuterna när VGIK dragit på sig en utvisning är mest av akademisk betydelsen. Förlust med 1-2 eller 1-3 spelar inte särskilt stor roll.
VGIK gjorde en bra match.
-Vi styrde spelat de tv å första perioderna och match 45 första minuter ska vi ta med oss in i fortsatt matchande. Nu laddar vi för fredagens bortamatch i Kalmar. Lite tufft med två matcher på raken på bortaplan som start på serien. Men inte mycket att göra åt, säger Anders Carlsson.
Pris som bästa spelare i VGIK fick målvakten Alexander Emanuelsson. Men hela laget gjorde en bra match utan att speciellt framhålla några enskilda spelare.
VGIK:s mål kom i 34 sekunder före andra pausvilan men fick aldrig den psykologiska fördelen som man kunde anat.
Målet gjordes av Henning Grans assisterad av Joakim Rosén och Pierre Nilsson-Grans.
Mjölbys mål i tur och ordning gjorde Marcus Schelin, Victor Carlsson och David Brener.
Utvisningar: Mjölby 1 x 2 min, VGIK: 3 x 2 min.
Skottstatistik 35-29 (9-12, 13-11, 13-6).