Ishockey

Tuff serie väntar för VGIK

Ishockey Efter många om och men så är nu serier och spelprogram för division 2-hockeyn klart. För VGIK väntar en rad satsande lag redan i grundserien.

Svensk hockey från division 1 och nedåt har haft en kaotisk sommar. Detta beroende på att en klubbar tackat nej till spel i ettan plus att fyra klubbar kastades ur serien efter att de inte klarat kraven på elitlicens.

Två av dessa, Kristianstad och Krif återfinns i division 2 Södra B till nästa säsong. Samma serie som Värnamo GIK kommer spela i. Krif har aviserat att de ska tillbaka till division 1 direkt och Kristianstad är av tradition en klubb som brukar kunna få ihop slagkraftiga lag oavsett vilken nivå de spelar på. Kristianstad tillhörde allsvenskan i ishockey för bara ett år sedan, men blev även där degraderade på grund av att de inte klarade licensen.

Bland övriga lag märks Boro som ifjol gick långt i playoff. I Boro återfinns en rad skickliga spelare, kanske mest anmärkningsvärt att jättetalangen Wiggo Sörensson valt bort storklubbarnas hockeygymnasium för istället utvecklas på hemmaplan.

Den förre VGIK-tränaren Alexander Eriksson har tagit över HA 74 från Sävsjö och de har värvat intressant till kommande säsong. Helsingborg och Sölvesborg gick till alltvåan förra säsongen och vill alldeles säkert upprepa den bedriften.

Åseda och Jonstorp gick till playoff från vårserien. De förstnämnda har till årets säsong värvat Kim Runermark. En offensivt begåvad profil som tidigare vräkt in mål och passningar på division 1- och division 2-nivå. I samma klubb återfinns också den stabile backen Andreas Anarp som gjort ett flertal säsonger på högre nivå.

Som vanligt så återfinns också rivalen Gislaved i samma serie som VGIK. Seriepremiären för Värnamo blir på bortaplan mot ovan nämnda Krif som i skrivandets stund redan nu har en rad starka namn i truppen. Hemmapremiären blir mot Jonstorp den 6 oktober.

Division 2 Södra B 24/25

Boro
Gislaved
Helsingborg
HA 74
Jonstorp
Krif
Kristianstad
Olofström
Sölvesborg
Värnamo
Åseda

Bild från förra säsongen. Foto: Jim Carlsson

Taggar

Dela


1 reaktion på Tuff serie väntar för VGIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *