Ishockey

Tre nya till VGIK – truppen klar

Ishockey Värnamo GIK presenterar en återvändande anfallare från HV71 J20 plus ett par nya backar. Därmed är truppen i stort sett komplett.  

Johan Gustavsson  [1/3]

Markus Svensson  [2/3]

Victor Gribe  [3/3]

De senaste nyförvärven är backarna Victor Greibe från Köping och Johan Gustavsson från Olofström samt Markus Svensson som återvänder efter spel i HV71 J20.

– Jag är mycket nöjd med truppen inför nästa säsong, säger sportchef Daniel Holmberg. Värnamo Hockey har bytt väldigt få spelare från förra säsongen, vilket är lite ovanligt för en division 2-klubb. Det har också tillkommit några spännande namn, varav två är ”hemvändare”. Backen Oskar Johansson återvänder till moderklubben efter ett år med juniorspel i USA. Hem vänder också Marcus Svensson som spelat med HV:s juniorlag de senaste åren.

– Det är två spännande spelare som vänder hem, berättar Daniel. Oskar är en offensiv back och Marcus är en allroundforward och lite av en måltjuv.

– Båda kommer att bidra till vårt redan offensiva lag till säsongen och målet är givetvis att bjuda på minst lika offensiv hockey som vi gjorde förra året, fortsätter Daniel.

Till truppen ansluter också Victor Gribe som beskrivs som en duktig tvåvägsspelare. Victor kommer senast från Köping i division 1 och har tidigare bland annat spelat för Vita Hästen i hockeyallsvenskan. Utöver Victor, så har även Johan Gustavsson kritat på för klubben. Johan är en fysiskt spelande back som förra året spelade med Olofström i division 2.
– I Johan får vi en backtyp som vi saknade förra året och det ska bli spännande att se vad han kan tillföra laget, menar sportchef Holmgren.

Nya i truppen är också målvakterna Mattias Magnusson, senast i Vimmerby, och Albin Hakelid, senast i Motala. Truppen består idag av tio forwards, nio backar och två målvakter. Det kommer att tillkomma några namn innan den spikas helt.

– Vi har inför försäsongsträningen skapat en utvecklingsgrupp som består av egna juniorer som kommer att träna med A-truppen hela sommaren. De kommer alla att få en chans att spela till sig en permanent plats i A-truppen inför säsongen, berättar Daniel.

Några av namnen i utvecklingsgruppen är spelare som redan förra säsongen fick visa upp sig i A-lagströjan under säsongen, med goda resultat.
– De juniorer som fick chansen i A-truppen förra säsongen gjorde det riktigt bra och förhoppningsvis tar de ytterligare ett steg under säsongen som kommer, avslutar Daniel.

Följande spelare och ledare är klara.

Målvakter
1 Mattias Magnusson, ny från Vimmerby division 1, moderklubb HV 71
24 Albin Hakelid, ny från Motala division 2, moderklubb HV 71

Backar
3 Olof Karlsson
2 Oskar Johansson, återvänder från spel i USA
5 Robin Holmström
8 Victor Persson
11 Philip Persson
12 Johan Hjalmarsson
27 Mattias Claar
Victor Greibe, ny från Köping division 1
Johan Gustavsson, ny från Olofström division 2

Forwards
9 Ted Nilsson
10 Pierre Nilsson-Grans
14 Joakim Rosén
16 Erik Lidqvist
17 Alexander Heiel
19 Victor Koppelo
20 Henning Grans
21 Carl Lageskog
22 Marcus Bengtsson
23 Markus Svensson, ny återvänder från HV 71:s J 20
F10
F11
F12
F13

Utvecklingsgruppen
Joakim Jonsson
Simon Gunnarsson

Juniorer
Lukas Ström
Martin Mörck
Sebastian Josefsson
Eric Emanuelsson
Alexander Hirby
Christoffer Hirby
Johan Zöllner
Alvin Andersson
Anton Åkerblad

Ledare
Anders Karlsson, tränare
Christian Andersson, assisterande tränare
Peter Starby. målvaktstränare

Lämnar VGIK
Kalle Berggren, flyttar till Stockholm
Victor Riesbeck, Lunds Giant
Alexander Emanuelsson, Gislaved SK
Henrik Karlsson
Jonathan Svensson

Taggar

Dela