Ishockey

Träff Williams var skillnaden i VGIK:s genrep

Ishockey Manfred Träff Williams avgjorde dagens träningsmatch borta mot Nittorp med sina två mål. Matchen slutade 3–1 till VGIK.

Hemmalaget tog ledningen i den första perioden. Herman Träff Williams kvitterade dock i den andra och samma spelare satte ledningsmålet i slutet av den tredje perioden. Målet i numerärt överläge.

Nittorp plockade ut målvakten i jakt på kvittering. Då kunde Herman Ärleskog fastställa slutresultatet till 3–1.

Värnamo hade spelövertaget och det lyser igenom lite missnöje hos tränaren Anton Lundh att de inte punkterat matchen tidigare.
– Vi sätter oss i en dålig sits i slutet då vi inte sätter chanserna vi skapade.

Inför matchen var det lite sjukstuga i Värnamo och Trojas juniormålvakt Charlie Blomgren fick vakta kassen. Anton Lund delar ut beröm till honom samt Alfred Andersson som stod för två målgivande passningar.
– Charlie gör det bra i målet och Alfred visar klass i dag och bär laget.

Sista träningsmatchen. Hur summerar du försäsongen?
– Vi hade några tuffa matcher. Mot Grästorp lyckas vi vinna båda. Mot Boro en vinst och en förlust. När vi gör det vi vill så är vi starka och vi har en tro på det i laget. Men ibland tappar vi tålamodet och blir naiva och spelar en hockey som inte passar oss.

Nästa match match för VGIK blir seriepremiären den 2 oktober borta mot det från division 1 tvångsnedflyttade Kallinge/Ronneby.

Genrebild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen