Ishockey

Svängigt när VGIK förlorade

Ishockey Värnamo GIK vände 0–3 till 4–3 hemma mot Mjölby men förlorade ändå efter förlängning. Resultatet blev 7–8.

[26/26]

VGIK åkte på en mardrömsstart. Två utvisningar och två baklängesmål på 63 sekunder – mål efter 4.12 och 5.15. Efter 11.49 kom 0–3.
Alexander Heiel nätade för VGIK efter 19.19 och det gav lite råg i ryggen inför mellanperioden.

I andra perioden vände VGIK 1–3 till 4–3. Inom loppet av tio minuter svarade Pierré Nilsson-Grans för två mål och Erik Lidqvist för ett.

I sista perioden visade gästerna styrka. Hemmamålen kom genom Ted Nilsson (5–6 och 6–7) samt med 28 sekunder kvar Marcus Bengtsson (7–7).

En närmast osannolik förlängning väntade och 59 sekunder in på denna avgjorde gästerna med ett mål fram till seger 8–7.

För publiken var det fin underhållning: högt tempo och många mål. De flesta höll ju på VGIK så det blev inte helt den avslutning man hoppats på.
– En härlig moral av våra killar att ta upp 0–3 och sedan 5–7 till 7–7 i slutet, berömmer VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Han poängterar att man mötte ett mycket bra lag, kanske seriens bästa.

Matchen som sådan var hur jämn som helst men tyvärr kan ju inte matcherna sluta oavgjort längre.

– Det är små marginaler, vi kunde lika gärna av vunnit. Men viktigt är ju att vi inte kammade noll utan fick en poäng, säger Anders.

Ted Nilsson har verkligen funnit formen och han låg bakom väldigt positivt i VGIK trots att han var mer eller mindre punktmarkerad.

Alexander Heiel, Marcus Bengtsson och Erik Lidqvist hörde till andra mer framträdande.

Nu väntar derbymatch i Sävsjö på lördag och många VGIK-supportrar väntas resa för att se mötet med HA74.

– Det är jättekul att det kommer supportrar, säger VGIK-tränaren.