Ishockey

Stor VGIK-representation i TV-pucken

Ishockey Rydaholms SK och Värnamo GIK har fått fram en hel del intressanta killar och tjejer födda mellan 2008 och 2010. Det märks i årets trupper till TV-pucken.

Nellie Johansson är uttagen. Foto: Henrik Skoglund

På tjejsidan har Allyssa Dapadap spelat TV-pucken tre år i rad och ifjol spelade Emil Strålberg den klassiska turneringen på killsidan. Båda två födda 2008 och därmed överåriga till årets trupper.

Men det kommer fler bakifrån. På pojksidan finns VGIK-produkterna Melker Åkesson, Vide Holmberg och Alfred Ingelsten med i det lag som 6 till 8 september ska kvalspela i Karlskrona. Ingen ur trion spelar kvar i VGIK. Ingelsten kommer den kommande säsongen spela för HV 71. Åkesson för Växjö och Vide Holmberg för Troja.

Tjejerna ska kvalspela i Kallinge 13 till 15 september och där finns det mängder av spelare med koppling till hockeyn i kommunen uttagna. Målvakterna Nellie Johansson och Ella Henriksson kommer tillhöra VGIK den kommande säsongen. Backarna Felicia Wahlfridsson och Ebba Gustavsson likaså.

På forwardssidan är Sally Mildaeus uttagen. Hon spelar numera för Troja, men har Värnamo som moderförening. Siri Johansson har Rydaholm som moderklubb, men ska spela för Troja och Alvesta säsongen som kommer.

Alicia Arthursson, Alva Alm och Thea Turesson är övriga forwards från VGIK som är uttagna.

Alfred Ingelsten. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *