Ishockey

Ska bygga vidare på succén ifjol – i tuffare serie

Ishockey Förra säsongen gick VGIK som nykomling till playoff. Men en på papperet starkare trupp samt en ny tränare i Anton Lundh ska man nu bygga vidare på det. – Vi ska vara med och slåss i toppen. Det är målsättningen, berättar Anton Lundh.

Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

Tongivande pjäser som Alfred Andersson, Nils Svensson och David Good är kvar sedan tidigare. In kommer rutinerade och skickliga spelare som brödratrion Adam, Andreas och Johan Zöllner samt Ahlbin Hernod. Plus en mycket spännande spelare i form av forwarden Kalle Holmberg.
– Han är en underskattad spelare skolad i Skellefteå. Han kanske inte är den snabbaste spelaren, men har en oerhört bra blick för spelet, ligger rätt i banan och är väldigt skicklig, berättar Anton Lundh om nyförvärvet från Åseda.

Breda framåt

Målsättningen är att man ska vara med i toppen.
– Ser man till förra året så gick de både till alltvåan och playoff. Många har vi fått behålla och dessutom har vi spetsat till det.

Vad är er styrka för att kunna nå dit?
Det jag ser som vår största styrka är att vi har det väldigt brett på forwardssidan. Vi kan vinna matcher med både våra tongivande spelare, men även med våran fjärdekedja som jag tycker håller bra nivå i division 2. Det är vår största styrka tycker jag att vi kan leverera över hela laget. Ska man gå långt så tror jag att det är svårt att vinna på bara en handfull spelare. Man behöver kollektivet som får istid och utvecklas under säsongen också.

Tuff serie

Namnkunnigt, rutinerat och spännande. Men. Under sommaren har det flyttats ner två gäng från division 1 på grund av trasslig ekonomi. Kristianstad må vara svårbedömda, men Krif från Kallinge är desto mer namnstarka.

VGIK:s kommande hemmamatcher:

Ishockey

Lördag 05 oktober 17:00

Värnamo GIK - Jonstorp

Ishockey

Fredag 11 oktober 19:00

Värnamo GIK - Kristianstad

Ishockey

Onsdag 16 oktober 19:00

Värnamo GIK - Gislaved

Just Krif ett av de lag som Anton Lundh tror kommer tillhöra toppen av serien.
– Boro kommer garanterat också vara i toppen. Helsingborg. Det är många lag som kommer kunna vara där. Det kommer vara ett krig varje match, konstaterar tränaren innan han fortsätter:
– Det är bra motstånd och därför säger jag att vi vill vara med i toppen. Det är ingen självklarhet, utan det kommer bli oerhört tufft. Vi är vår störstas kritiker själva på att vi ska leverera bra ishockey. Det kommer bli en kamp.

VGIK:s seriepremiär går av stapeln mot just Krif på onsdag.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Bildextra: Trivdes på ishockeyskolan
LÄS MER:  LISTA: Alla VGIK:are som spelat TV-pucken
LÄS MER:  Tuff serie väntar för VGIK
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *